Haberler

Çocuklar Doğa Dostu Ödül Verme Rekoru Kırdı

Şişli'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçedeki 59 okulun öğrencilerinin kullandığı 8 bin 53 oy ile "En çok çocukla doğa dostu ödülleri verme rekoru"na imza atıldı.

Şişli'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçedeki 59 okulun öğrencilerinin kullandığı 8 bin 53 oy ile "En çok çocukla doğa dostu ödülleri verme rekoru"na imza atıldı.

Şişli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, ilçedeki 59 okulda yürütülen "Yeşil Yıldızlı Okullar Projesi"nin ödül töreni, Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan Şişli Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, öğrencilerin bu tarz yarışmalara katılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Dünyada herkesin birbirinden sorumlu olduğunu belirten Yentür, şöyle devam etti:

"Dünyada olan her şeyden biz canlılar olarak etkilenmekteyiz. Dünya, bizim her şeyiyle kullanabileceğimiz, bütün kaynakları istediğimiz gibi değerlendirebileceğimiz bir varlık değil. Dünya, sadece insanlar olarak her şeyden yararlanabileceğimiz bir yaşam alanı da değil. Dünya üzerinde tabiatta yaşayan bütün canlı organizmaların bu sistemde hakkı var."

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise Çevre Haftası dolayısıyla bir arada olduklarını belirtti.

Çevre kirliliği ile mücadele etmenin ve doğayla uyum içinde yaşamanın, her bireyin asli görevi olduğunu vurgulayan İnönü, "Ancak insanoğlu ne yazık ki doğanın bir parçası olduğunu unutarak, dünyamıza oldukça hoyrat davranıyor. Buna karşı, yerel yönetim olarak bizim üzerimize düşen görev, çevreyi koruma, bilinçli kullanma, etkin çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma politikalarını geliştirmek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulların proje sunumları gerçekleştirildi.

Sunumlardan sonra "Yeşil Yıldızlı Okullar Projesi"nin ödülleri sahiplerine verildi. Yarışmada başarı gösteren okulların öğrencilerine laptop ve tablet bilgisayar hediye edildi.

Öte yandan Şişli'deki 59 okulun öğrencilerinin oyları sonucunda bu yıl ilk kez "doğa dostu" kurum ve kişiler belirlendi. Bu kapsamda, 8 bin 53 oy ile "En çok çocukla doğa dostu ödülleri verme rekoru" kırıldı. Rekor Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescillendi.

Etkinliğe katılanlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında öğrencilerin açtığı stantları da gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dünya Çevre Günü Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title