Haberler

Çocuklar Artık Dişçiden Korkmayacak

Sağlık Bakanlığı Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, tedaviye gelecek çocuklar için hazırlanan Şirinler Köyü çocuk oyun alanı hizmete girdi.

Tedaviye gelen çocuklar için oluşturulan bu eğlenceli alanda, çeşitli oyuncaklar ve mini sinema alanı bulunuyor. Toplam 3 adet klinikte 0-14 yaş hasta grubuna 8 hekim ve 4 yardımcı personelin hizmet verdiği merkezde, çocuklar diş tedavisi olurken çizgi film de izleyebilecek. Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Öner Odabaş ve İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ali Edizer'in açılışını yaptığı Şirinler Köyü çocuk alanı sayesinde diş tedavisi çocuklar için korku olmaktan çıkıyor.

Uygulamayla minik yüreklerin artık dişçi koltuğuna korkarak değil, daha istekli geleceklerini ifade eden Başkan Akgül, "Çocukların en büyük korkularından birisi diş muayenesidir. Diş sağlığı merkezinde onların ilgisini çekebilecek, korkularından uzaklaştırabilecek bütün ayrıntılar düşünülmüş durumda. Aileler ve doktorlar için artık bu zor anlar çok da eğlenceli hale gelecek" dedi.

"Eğlenceli bir ortamda tedavi olacaklar"

Açılışta insanlara hizmet etmek ve hizmet ederken de gülümseyebilmek bir ömre bedeldir diye söze başlayan Kaymakam Ali Mantı, "Anne ve babalar için itiraz görmeden, çocuklarını getirebileceği bu eğlenceli ortamda yetenekli doktorlarımız ile diş tedavileri artık sorun olmaktan çıkacak" dedi.

Merkezde çocuklara tedavi sonrası cesaret diploması, balon, diş şeklinde silgi ve süt dişi kolyesi gibi hediyeler verilerek onların bir sonraki diş tedavilerine daha istekli gelmeleri de amaçlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ali Mantı Mamak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title