Haberler

Çocuklar, 4 saatlik izinlerinde temizlik kampanyasına katıldı

TEMA Vakfı Kars İl Temsilciliği ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü'nün düzenlediği temizlik kampanyasına, dün 4 saat süreyle sokağa çıkma izni verilen çocuklar da destek verdi.

TEMA Vakfı Kars İl Temsilciliği ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü'nün düzenlediği temizlik kampanyasına, dün 4 saat süreyle sokağa çıkma izni verilen çocuklar da destek verdi.

Koronavirüs salgını sebebiyle derslerin iptal edildiği Kars Kafkas Üniversitesi'nde, çevre temizliği yapılması için rektörlük, TEMA Vakfı Temsilciliğiyle işbirliğine gitti. Temizlik kampanyasına, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık, öğretim üyeleri, lojman sakinleri ve aileler ile kısıtlama nedeniyle sokağa çıkma izni verilen çocuklar katıldı. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 4 saatliğine dışarı çıkan çocuklar, ellerindeki poşetlerle çöp topladı.

Temizlik kampanyasına destek veren 13 yaşındaki Emir Aslan, "Bugün bizim sokağa çıkma iznimiz vardı. Sokağa çıkarak, çevreyi temizledik. Bu çalışmalarda üniversitemiz tertemiz oluyor. Evde zaten sıkılıyorduk. Böyle iyi oldu. Hem dışarı çıktık hem temizlik yaptık" dedi.

12 yaşındaki Kuzey Alkan da "Biz bugün sokağa çıktık ve çevremize katkımız olsun diye bu etkinliğe katıldık. Çok mutluyuz. TEMA ile birlikte temizlik yaptık. Evde sıkılıyoruz ama böyle bir etkinliğe katkıda bulunmak hoşumuza gitti. Çok eğlendik" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, bu faaliyetin son haftalarda yaptıkları en anlamlı etkinlik olduğunu söyledi.

TEMA Vakfı Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık ise koronavirüs sebebiyle öğrenci olmayan kampüsü, öğretim üyeleri, lojman sakinleri ve çocuklarının katıldığı kampanya ile temizlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Üniversite ve TEMA olarak mıntıka temizliği yaptık. Daha önceki zamanlarda bu etkinliği öğrencilerimizle birlikte yapıyorduk ama korona nedeniyle öğrenci olmayınca bu defa rektörümüz sayın Prof. Dr. Hüsnü Kapu, lojman sakinlerimiz, öğretim üyelerimiz eşleri ve çocuklarıyla birlikte temizlik yaptık. Tabi bu ilk olduğu için dar bir alanda oldu. Bundan sonra da bu çalışmamıza devam edeceğiz. Bütün kampus alanını temizlemeye niyetliyiz."

Kampüs alanında yaklaşık 3 saat süren temizliğe katılanlar, ellerini dezenfekte etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kafkas Üniversitesi Koronavirüs Kars Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title