Haberler

Çocuk Üniversitesi Dördüncü Mezunlarını Verdi

Maltepe Üniversitesi tarafından kurulan Çocuk Üniversitesi bu dönem dördüncü mezunlarını verdi.

Maltepe Üniversitesi tarafından kurulan Çocuk Üniversitesi bu dönem dördüncü mezunlarını verdi.

Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar, 14 hafta süren eğitim boyunca, doğayı keşfet, ebru sanatı, kodlama, kısa film yapımı, fotoğrafçılık, mimarlık, Matematik gibi dersler aldı. Tamamı üniversitenin hocaları tarafından verilen eğitimler sonucunda çocuklar Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene çok sayıda veli katılırken kep atma töreninde renkli dakikalar yaşandı.

Maltepe Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Davaslıgil yaptığı açıklamada, çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Bu dördüncüsü, geçen yıldan beri yapıyoruz. Bu sene de dördüncü bölümü tamamlamış bulunuyoruz. Bu Çocuk Üniversitesi aracılığıyla, hem bir yerde kendi ilgi alanlarında bir takım bilgiler elde etme fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda da bir bütün olarak gelişmeleri için, hem duygusal ve sosyal programları uyguluyoruz. Yaratıcılıklarını geliştirici ayrıca programımız var, düşünme becerilerini geliştirici programımız var. Bu 3 program temel programlar. İlgi alanlarına göre de farklı dersleri seçtiler. Mesela bu dönem kısa film ve fotoğrafçılık, mekatronik robotik, yaratıcı yazarlık, ebru ve mimarlık ve aynı zamanda da kodlama derslerini seçme fırsatı buldular. 14 haftalık dönemde her öğrenci 3 tane temel dersi alıyor. Ayrıca da seçtikleri 2 farklı dersi görme fırsatı elde ediyorlar. Burada mesleğe yönelmeye adım atmış oluyorlar. Çünkü kendi ilgi alanlarındaki dersleri kendilerine uygun olup olmadığını görmüş oluyorlar. Aynı zamanda da bu 3 temel dersleri okul sonrası yaşama da alıştırmak için bir takım dersler bir bütün olarak öğrenciyi geliştiriyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title