Haberler

Çocuk Polislerden Trafik Uygulaması

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerinin Eğitim Vererek Çocuk Polis Kimliği Dağıttığı Öğrenciler Trafik Uygulaması Yaptı

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin eğitim vererek çocuk polis kimliği dağıttığı öğrenciler trafik uygulaması yaptı.

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi önündeki çocuk polis uygulamasında Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Sinem Kaz, Tuğçe Çelen, Yağmur Kutlu, Meltem Çam ve Burak Yaren, özellikle motosiklet sürücülerini denetledi.

Sürücülere ehliyet, ruhsat, vize, sigorta ve tescil belgelerini soran çocuk polisler emniyet kemeri zorunluluğuna uyulup uyulmadığını da kontrol etti. Uygulama sırasında kask takmayan motosiklet sürücülerine ceza kesildi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Grup Amiri Komiser Mehmet Solak, trafik konusunda bireylerin genç yaşlarda eğitim almaları gerektiğini, uygulamalı eğitim yapıldığında trafik konusunda bilinçlenmenin arttığını söyledi. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü daha öncede trafik konusunda İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik laboratuvarı oluşturmuş ve bir trafik polisi eğitim vermişti. Daha sonrasında ise çocuklara bisiklet ehliyeti, çocuk polis kartı gibi uygulamalar yapılmıştı, ilçedeki 176 öğrenciye çocuk polis kimliği çıkarılmıştı.

(DÖ-EFS-NÖZ) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title