Haberler

Çocuk Odaları İçin Motivasyon Arttırıcı Öneriler!

Güncelleme:

Okul döneminin başlaması ile çocuklarının odalarını ve çalışma alanlarını düzenleyerek çocukların okul başarısına katkı sağlamak isteyen ailelere pratik fikirler.

Ailelere çocuk odaları için 10 pratik fikir...

Az alanda çok ve büyük işler başarmak için birden çok fonksiyonu üstlenen mobilyalar tercih edilmeli ve yerleşim planı yaparken ışık dolaşımını artırmak ve ferahlık hissi için zemini olabildiğince boş bırakılmalı.

Çalışma, okuma ve uyuma alanlarını gerektiğinde dönüştürülebilecek şekilde planlanmalı.

Çocuğunuzun odası için mobilya seçimi yaparken ihtiyaca uygun bir dolap ve bazalı bir yatak seçilmesi hem size hem çocuğunuza avantaj sağlar. Yatak seçiminde bazalı modellerin tercih edilmesi kıyafet ya da eşyalar için ekstra bir depolama alanı yaratır.

Çocuk Odaları İçin Motivasyon Arttırıcı Öneriler!

Düzenli bir çalışma ortamı yaratmak için fonksiyonel bir bilgisayar masası, çalışma koltuğu ve kitaplık tercih edilmelidir.

Çalışma bölümünün duvarları yoğun renkler yerine pastel tonlarda olmalı. Yeşil ve mavinin her tonu olabilir. Hiperaktif bir çocuğun odasında enerjik kırmızı rengi kullanılmamalıdır. Düşük motivasyonlular için kırmızı ve turuncu; uyku düzensizliği içinse mavinin kullanılabileceğini belirten araştırmalar mevcuttur.

İki veya daha fazla çocuklu evde paylaşılan bir oda tasarlamak gerekebilir. Çalışma, oyun ve uyku alanlarını belirlemek, depolama problemini çözmek ve aynı zamanda konforlu bir yaşam alanı oluşturmak için planlama yapmak gerekir.

Çocuk Odaları İçin Motivasyon Arttırıcı Öneriler!

Dar alanlarda ranzalı yataklar kullanılarak mekan dikey olarak genişletilebilir.

Küçük yaşta dikkat süresi daha kısa olduğu için konsantrasyon çabuk dağılır. Paylaşılan odada ders başarısı da etkilenir. Okula yeni başlayan çocukları motive etmek için sessiz bir ortam sağlanmalıdır. Çok çocuğun aynı odada çalışması gerekiyorsa en doğrusu farklı masalarda ve birbirlerini görmeyecek şekilde oturmaları olacaktır.

Çocuk Odaları İçin Motivasyon Arttırıcı Öneriler!

Genel aydınlatmada lambader tercih edilmeli. Loş ışık uyku düzenini, göz yorgunluğunu ve algı dağılmasını önler. Lambader, masa lambası ve abajurla desteklenebilir. Kitap okurken kitap okuma lambası kullanılabilir.

Dar, uzun kitaplıklar ve raf çözümleri küçük metrekareli odalar için akılcı olur. Aydınlık olması için beyaz tercih edebilirsiniz. Açık renk tonlarında kilim ve halılar ise zeminde de aydınlık hissi yaratarak etkiyi pekiştirir.

Çocuk Odaları İçin Motivasyon Arttırıcı Öneriler!

Kaynak: Bültenler / Dekorasyon

Dekorasyon Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title