Haberler

Çocuk İstismarının Önlenebilmesi İçin Yasa Teklifi Hazırlığı

TBMM Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, "Çocuk istismarının önlenmesiyle ilgili gerek ceza hukuku, gerek iş, gerek medeni, bütün hukuk alanlarında tespit ettiğimiz eksiklikleri rapor edip, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis'e teklifimizi sunacağız." dedi.

SELİM BOSTANCI - TBMM Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, "Çocuk istismarının önlenmesiyle ilgili gerek ceza hukuku, gerek iş, gerek medeni, bütün hukuk alanlarında tespit ettiğimiz eksiklikleri rapor edip, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis'e teklifimizi sunacağız." dedi.

Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclisteki 4 partinin önergeleri ve oylarıyla kurulan "Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu"nun başkanlık divan seçiminin yapıldığı ilk toplantısının ardından komisyonun çalışma usulleri ve yol haritasının belirlenmesiyle ilgili ikinci toplantıyı yapacaklarını bildirdi.

Çocuk istismarının çok önemli bir konu olduğunu ve özellikle Karaman'daki olaydan sonra kamuoyunda hassasiyet oluştuğunu aktaran Tunç, "Çocuklar çok önemli. Onlar bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimiz. Onları her türlü kötülükten korumak herkesin görevi. Sadece anne ve babaların değil, devletin de görevi. O anlamda Meclis de konuya el atmış durumda. Çocukların korunması, onlara yönelik her türlü tehdidin, istismarın ortadan kaldırılması anlamında Meclis'in yapacağı araştırma çok önemlidir. Bu araştırma neticesinde ortaya çıkacak tedbirler paketi ilgililere, kamu kurum ve kuruluşlarına yol gösterici olacaktır." diye konuştu.

Tunç, çocuk istismarının "çocuk hukukuyla" alakalı olduğunu ve çocuk hukukunun da geniş kapsamda ele alındığını vurguladı.

Çocuk istismarının, çocuk haklarıyla alakalı olduğu için anayasa hukukunu ilgilendirdiğine işaret eden Tunç, "Diğer taraftan çocukların suç mağduru olması ve suça sürüklenmesi bakımından ceza hukukunu ilgilendiriyor. Çocukların velayeti, anne baba ilişkileri, nafaka gibi konularda medeni hukuku ilgilendiriyor. Çocukların vatandaşlığını dikkate aldığımızda devletler hukukunu ilgilendiriyor. Yani çok geniş bir alan." ifadesini kullandı.

"Rapor, uygulayıcılara yol gösterici olacak"

Komisyonun, bütün çalışmalarında çocuğun üstün yararını göz önünde bulunduracağını dile getiren Tunç, şöyle devam etti:

"Çocuk istismarında, cinsel istismar en başta geliyor. Tabii komisyon olarak yalnızca cinsel istismarı değil, fiziksel, ihmal ve ekonomik olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismarı geniş bir şekilde ele alacağız. Bu çalışmaların, çocuk istismarının önlenmesine önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Çocuklarla ilgili anayasa başta olmak üzere tüm mevzuatı tarayıp bu konuda tespitlerimizi ve önerilerimizi Meclis'e sunacağız. Bu rapora tüm partilerin görüşleri de yansımış olacak. Hazırlayacağımız raporla, çocukların, istismardan korunabilmesi adına mevzuatımızda yapılması gereken ne varsa uygulamada hangi eksiklikler varsa bunlar tespit edilecek. Rapor, uygulayıcılara yol gösterici olması açısından önemli olacak."

Komisyon olarak uzmanları, bu konuda üniversitelerde araştırma yapan akademisyenleri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceklerini de aktaran Tunç, "Çocuk istismarının önlenmesiyle ilgili gerek ceza hukuku, gerek iş, gerek medeni, bütün hukuk alanlarında tespit ettiğimiz eksiklikleri rapor edip, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis'e teklifimizi sunacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Tunç AK Parti Karaman Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title