Haberler

Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı"

Erzurum'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen "Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı" sona erdi.

Erzurum'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen "Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı" sona erdi.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yapılan çalıştaya sosyal hizmetler uzmanları, çocuk ve ergen psikiyatristleri, psikologlar, pedagoglar, eğitmenler, basın ve iletişim uzmanları, avukatlar, adli tıp uzmanları, emniyet ve din görevlileri, sosyologlar ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Erzurum KADEM temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 100 katılımcının bulunduğu ve 2 gün süren çalıştayda, çocuk istismarlarının tanımı ve sebepleri, istismarı önleyici genel yapılabilecekler ve çocuk istismarının hukuksal boyutları alanında uzman katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Çalıştayda katılımcıların hazırladığı sonuçlar, ilgili bakanlık birimlerine gönderilecek.

KADEM Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan, yaptığı konuşmada, çalıştay sonrası oturum sonuçlarının bildirgesinin arşivleneceğini söyledi.

Çalıştaydaki oturumlarda öncelikle cinsel istismarın tanımının yapıldığını anlatan Alkan, şöyle konuştu:

"18 yaşını doldurmamış her bireye karşı yetişkin ya da bir gurup tarafından güç hiyerarşisinden kaynaklanan bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimi etkileyecek fiziksel ve ruh sağlığına zarar verecek önlenebilir tutum ve davranışların tümünü çocuk istismarı olarak tanımladık. Cinsel istismarın fiziksel, duygusal ve ihmal olarak çeşitli türlerini alt konu başlıklar halinde ele aldık."

"Öncelikli hedefimiz eğitim"

Alkan, söz konusu çalıştayda çocuk istismarının önlenmesi için çözüm önerileri sunduklarını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Öncelikle aileler, eğitimciler, sağlıkçılar, emniyet ve çocukla bağlantılı bütün bireylere cinsel istismarla alakalı eğitim verilip farkındalık oluşturabilir. Hangi birim olursa olsun çocuğa cinsel eğitim veren ve çocukla ilgili bire bir iletişimde olan kişilere farkındalık oluşturulabilmek için öncelikli hedefimiz eğitim. Okul öncesi çocuklara kendi sınırlarının öğretilmesi konusunda destek ve eğitim verilesi lazım. Evlilik öncesi nikah dairelerinde bireylere ve hamile kişilere bu konularda önceden eğitim verilmesi şart."

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title