Haberler

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü Kutlandı

Şanlıurfa'da, "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü" kutlandı.

Şanlıurfa'da, "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü" kutlandı.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparak, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Güvenç, dünyada ve ülkemizde çocuk işçiliği gerçeğinin olduğunu söyleyerek, Türkiye de çocuk işçi sayısının resmi rakamlara göre 873 bin civarında olduğunu belirtti.

Özellikle tarımsal anlamda geçimini sağlayan ailelerin çocuklarıyla birlikte çalıştığını ifade eden Vali Güvenç, "Bu sebeple çocuklar okula geç başlayıp okulu erken bırakıyorlar. Ondan dolayı eğitim sıralamasında önemli sorunları var. Bunları yenmek istiyoruz. Bunları aşmak istiyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamasını arzu ediyoruz" dedi.

Çocuk işçiliğinin ailelerin ekonomik durumlarıyla ilgili olduğuna değinen Vali Güvenç, hiç kimsenin çocuğunun sabahın erken saatlerinde çalışmasını istemeyeceğini kaydederek, "Bizler de bunu istemiyoruz. Ama ekonomik şartlar, aileleri buna zorluyor. Bunu değiştirmek için Türkiye çalışıyor, çabalıyor, üretiyor ve önemli mesafeler kat ediyor" diye konuştu.

Anne ve babalara çok iş düştüğünü ifade eden Vali Güvenç, "Ne kadar sıkıntıda olursanız olun, en son düşüneceğiniz şey çocuğun getireceği para olmalı. Bunu bu salonda söylememin bir anlamı yok, sizlerin ne kadar bilinçli olduğunu, çocukların üzerlerine ne kadar titrediğinizi biliyorum. Bu kadın kültür merkezleri vesilesiyle Allah'a çok şükür iki üç senedir düşüncelerimizdeki değişim ve gelişimi sizler de fark ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kadın Kültür Merkezleri'ndeki bayanlarla sık sık bir araya geldiklerini söyleyen Vali Güvenç, farklı simaların da bu merkezlerde yer alması gerektiğini belirterek, "Bir toplantıya gelirken yeni bir komşunuzla gelmelisiniz. O yeni komşuya da bazı şeyleri anlatmalısınız. O yeni komşunuz da bazı şeylerin kaderi olmadığını duymalı, anlamalı ve öğrenmeli. Çünkü biz bu işlerin peşindeyiz ve arkasındayız. Bunu yürütecek olan, yayacak olan da sizlersiniz. İnşallah önümüzdeki dönemler daha aydınlık dönemler olur" ifadelerini kullandı.

Salonu dolduran bayanlara gelecekten ümitli olmak gerektiğini söyleyen Güvenç, "Dünyadaki bunca hengame, olay ve sıkıntıları görüyorsunuz. Türkiye üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz. Bunlara rağmen Türkiye yüzde 3 büyümüş. Demek ki rahat olsak Türkiye yüzde 4-5 büyüyecek. Bunun anlamı şudur: Bütçe fazla verecek, yeni yatırım olacak, büyükler daha iyi işlerde çalışacaklar, bütçe gelirleri artacak, çocuklarımız daha iyi okullarda okuyacaklar, öğretmenlere daha iyi para verme imkanımız olacak. Ama ne olursa olsun iyi yoldayız, doğru yoldayız" değerlendirmesini yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan oyunlar sahnelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Murat Demirkol Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title