Haberler

Çocuk İhmal ve İstismarıyla Mücadele

İzmir Çocuk İzlem Merkezi Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Özlem Bağ, "Yılda yaklaşık 800 mağdur çocuk, merkezimiz tarafından takip edilmekte ve bu mücadelede çocuklarımızın her daim yanlarında olmaya özen gösteriyoruz.

İzmir Çocuk İzlem Merkezi Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Özlem Bağ, "Yılda yaklaşık 800 mağdur çocuk, merkezimiz tarafından takip edilmekte ve bu mücadelede çocuklarımızın her daim yanlarında olmaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuk İhmal ve İstismarı-Cinsel İstismar Farkındalık Eğitimi", Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'nda yapıldı.

Eğitimde konuşan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gülgün Nayman, çocuk ihmal ve istismarında farkındalığın artması için bu eğitimleri düzenlediklerini belirterek, özellikle bu tip istismar vakaları ile karşılaşması muhtemel çocuk polisi, karakol polisi, jandarma, öğretmenler ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Nayman, İzmir'de bulunan Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile istismar vakalarını yakından takip ettiklerine dikkati çekerek, cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemleri tek merkezde yapıldığını vurguladı.

İzmir Çocuk İzlem Merkezi Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Bağ da çocuk ihmal ve istismarında hukuksal mücadeleye değinerek, şunları kaydetti:

"Yılda yaklaşık 800 mağdur çocuk merkezimiz tarafından takip edilmekte ve bu mücadelede çocuklarımızın her daim yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Çocuk İzlem Merkezi'nde 7 gün 24 saat esasına göre multidisipline bir yaklaşım ile hizmet verilmekte ve mağdur çocuklara ilişkin veri güvenliği de sağlanmaktadır. Bu sayede çocuklarımız, ikinci bir travma yaşamasına sebep olan uygulamalara maruz kalmamakta, diğer kurum ve kuruluşlar ile senkronize bir şekilde çalışılabilmektedir. "

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title