Haberler

Çocuk Hakları Şiir Kitabı

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Çocuk Vakfı kurumsal paydaşlığında, Aile ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın desteklerinde ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayelerinde, 26-28 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek I. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde "Çocuk Hakları Şiir Kitabı" hazırlanıyor.

Çocuk Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez 9-12 yaş grubu çocuklar için hazırlanacak seçkinin amacı, çocuk ve çocuk hakları konularına edebiyatla katkı sağlamak olarak belirlendi. Seçkide 36 şairin çocuk ve çocuk hakları duyarlılığıyla 2010 yılında yazılmış ve yayımlanmamış 5'er şiirine yer verilecek. Seçkide ayrıca şairlerin çocuklara çocukluklarını anlatacağı deneme ile birer çocukluk ve yetişkinlik fotoğrafları da yer alacak. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde yayınlanması amaçlanan seçkideki şiirler seslendirilecek. Ayrıca, seçkinin şairlerinin Kongrede çocuklarla buluşmaları da öngörülüyor.

Çocuk Hakları Şiir Kitabı için öneride bulunulan şairler şöyle:

"Abdülkadir Budak, Ahmet Günbaş, Ahmet Uysal, Ahmethan Yılmaz, Ali Burhan Eren, Ayla Çınaroğlu, Aydan Yalçın, Aytül Akal, Bestami Yazgan, Betül Tarıman, Bilgin Adalı, Bülent Ata, Ertuğrul Deveci, Eşref Karadağ, Gökhan Akçiçek, Hasan Akay, H. Salih Zengin, Hasan Latif Sarıyüce, Hüseyin Yurttaş, İsmail Uyaroğlu, Mavisel Yener, Mevlana İdris Zengin, Mustafa Baki Efe, Mustafa Ruhi Şirin, Nursel Çetin, Özlem Sezer, Özlem Sözbilir, Refik Durbaş, Salih Mercanoğlu, Sennur Sezer, Süreyya Berfe, Ülkü Tamer, Vural Kaya, Yalvaç Ural, Zeynep Uzunbay ve Zübeyde Seven Turan."(ANKA)

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title