Haberler

"Çocuk Gözüyle Akıllı İşaretler"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Tarafından Düzenlenen "Çocuk Gözüyle Akıllı İşaretler" Adlı Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerin Ödülleri Törenle Dağıtıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen “Çocuk Gözüyle Akıllı İşaretler” adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri törenle dağıtıldı.

Bilkent Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, Üst Kurul olarak çocukların bilinçli birer televizyon izleyicisi olmaları için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Medya okur yazarlığı dersinin okutulmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Akman, akıllı işaretler sisteminin de izleyicinin bilinçlenmesi ve bilgilenmesi amacıyla hazırlandığını kaydetti. Bu işaretlerin ne anlama geldiğinin çocuklar ve ebeveynleri tarafından bilinmesinin önem taşıdığını anlatan Akman, düzenledikleri resim yarışmasıyla da bu sistemle ilgili bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yayıncılara bu konuda sorumluluklar düştüğüne işaret eden Akman, çocukların ekran karşısında bulunduğu süre içerisinde onları olumsuz yönde etkileyecek yayınlar yapılmaması gerektiğini söyledi. Akman, bu yayınların onların uykuda bulunduğu saatlerde ekrana getirilmesini istedi.

“SADECE 23 NİSANDA HATIRLAMAYALIM”

Çocukların olumsuz yayınlardan etkilenmeye açık bulunduklarını belirten Akman, “Çocuklarımızı sadece 23 Nisanda hatırlamamamız gerekir, her günü 23 Nisan gibi yaşamalarını sağlamalıyız” dedi.

Reyting kaygısının çocuklar söz konusu olduğunda göz ardı edilmesi gerektiğine de değinen Akman, “Reytingler, rekabet, bunlar günlük yaşamın içindeki gerçeklerdir. Ama yapılan her yayından çocuklarımız çok daha fazla etkileniyor” diye konuştu.

Anne ve babalara da sorumluluk düştüğünü kaydeden Akman, “Anne ve babalar televizyon konusunda hepimizin bilinçlenmesi lazım” uyarısında bulundu.

Akıllı işaretleri ebeveynlerin iyi bilmesi ve çocuklarına da öğretmesi gerektiğini belirten Akman, “Sevgili anne ve babalar, bu akıllı işaretler ekranın süsü, ekranda zenginlik olsun diye konulmuş şeyler değildir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Yüksel Özden de medya okur yazarlığı dersinin çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Özden, amaçlarının öğrencilerin okuduğuna, izlediğine eleştirel gözle bakabilmesi olduğunu belirtti.

Yarışmanın jüri üyelerinden Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Türkdoğan da çocukların resimlerinin içinde çok önemli mesajlar bulunması nedeniyle çok değerli olduklarını ifade etti.

“TEŞEKKÜRLER RTÜK AMCA”

Tüm öğrenciler adına konuşan Kilis Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencisi Gülşen Beyazıt ise dereceye giren resminde denizde giden bir kayığı işlediğini söyledi.

“Bir çocuk olumsuz bir program izlerse hiçbir zaman mutlu olmaz” diyen Beyazıt, RTÜK Başkanı Zahid Akman'a da, “Ben kendisine RTÜK Amca diyorum. RTÜK Amca, sizden isteğimiz, bize güzel programlar verir misin?” sözleriyle büyük alkış aldı.

Törende daha sonra, dereceye giren öğrencilere ödülleri sunuldu. Ödüllerin sunulmasının ardından öğrenciler, birlikte yaptıkları “Teşekkürler RTÜK Amca” yazan resmi Akman'a armağan etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title