Haberler

"Çocuk Dostu" Süleymanpaşa Belediyesine İDEALKENT Ödülü

Güncelleme:

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ödüle doymuyor. Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Çocuk Dostu Kent isimli projesi ile Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından İDEALKENT ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıllarda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) "UNICEF Çocuk Dostu Kent" ilan ettiği Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından da çocuklara yönelik proje ve çalışmaları ile İDEALKENT ödülüne layık görüldü.

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YÖNELİK PROJELER ÖDÜLÜ GETİRDİ

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi; 8 binin üzerinde üyesi bulunan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü, Süleymanpaşa Çocuk Meclisi, dezavantajlı çocukların çeşitli eğitimler aldığı ve topluma entegrasyonunun sağlandığı Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi, 3-6 yaş arası çocuklara ücretsiz Montessori eğitimi veren Çocuk Akademisi, ilk ve orta öğrenim öğrencilerine ücretsiz kod yazma, robot, 3 boyutlu yazıcı ve arduino eğitimlerinin verildiği Kod Akademi, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, birçok spor ve sanat branşında gerçekleştirilen yaz kursları, Apartmanlar Okutuyor Süleymanpaşa'nın Filizleri Yetişiyor burs programı, Hamile Gıda Destek ve Hoş geldin Bebek paketleri ile çocuklara ve gençlere yönelik geliştirdiği ve uyguladığı diğer projeler dolayısıyla İDEALKENT Ödülü'nü almaya hak kazandı.

EŞKİNAT: "PROJELERİMİZ İÇİNDE ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK OLANLAR EN ÖNEMLİLERİDİR"

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bizim belediye olarak ana hedefimiz, üreten, kendi imkânını kendi yaratan, teknolojinin esiri olan değil ona hükmeden, demokrasiyi ve insan haklarını içselleştirmiş, sağlıklı, düşünen ve sorgulayan bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bütün projelerimiz içinde çocuklarımıza yönelik olanlar en önem verdiklerimizdir. Bizler bu projeleri ödül almak için değil, 10-20 yıl sonra bu kenti yönetecek, bu kentte üretecek, bu kentin kimliğini oluşturacak bireyleri donanımlı hale getirmek için hayata geçiriyoruz. Bir kent, içinde yaşayan insanların bilgi, kültür, medeniyet düzeyine göre çağdaş, uygar bir kent olabilir. Biz geleceği inşa etmenin yolunun çocuklarımızı olabildiğince donanımlı yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Tabi ki bu çalışmalarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde takdir görmesi ve ödüllere layık bulunması, şevkimizi ve enerjimizi diri tutmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle İDEALKENT Ödülü'nün mutlu ve çocuk dostu kent Süleymanpaşa'ya ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum," diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ AVRUPA KONSEYİ BİNASINDA YAPILACAK

Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından "Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler" ana temasıyla 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi ve 3. Uluslararası İDEALKENT Ödülleri ödül töreni, Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi binasında gerçekleştirilecek.

İDEALKENT ÖDÜLLERİ NEDİR?

2016 yılından bu yana Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından verilen Uluslararası İDEALKENT Ödülleri, kentin gelecekte büyümesini çok boyutlu hesaplayan planlama çalışmalarını, kentsel ve mimari dokunun korunmasını, insanı merkeze alan kentsel dönüşüm uygulamalarını, kimlik ve kültür inşa çabalarını, insan ekolojisine yaraşır kentsel ekoloji ve çevre düzenlemelerini, araç merkezli değil yaya merkezli şehircilik uygulamalarını, toplu taşımayı özendiren çalışmaları, kentlerde katılımcı demokrasinin işletilmesini önemseyen ve bu yönde çaba gösteren kentsel aktörleri teşvik etmek amacıyla veriliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

DOST Partisi Süleymanpaşa Tekirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title