Haberler

Çocuk Anketinde Son Gün 20 Mart

Güncelleme:

Çocukların 'En'lerini seçtiği 'Çocuk Yüzlü Ödüller' anketinde oylama işlemi 20 Mart Salı günü sonra erecek.

Ödüller 20 Nisan'da Bakan Şahin tarafından verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Çocuk Yüzlü Ödüller' anketinde oy verme işlemi 20 Mart Salı günü sona erecek. 10 kategoriden oluşan ve çocukların en sevdiği karakterleri belirleyecek olan ankette büyük çekişme yaşanıyor.

10 KATEGORİDE 51 ADAY

10 kategori bulunan ankette 51 aday yarışıyor. En İyi Çocuk Edebiyatı Ödülleri' dalında, Can Yayınları, Günışığı Kitaplığı, Erdem Yayınları, Timaş Çocuk Yayınları ve Türkiye İŞ Bankası Yayınları yarışıyor. 'En İyi Çocuk Dergisi' dalında, Diyanet Çocuk Dergisi, Gonca Çocuk Dergisi, Milliyet Kardeş Çocuk Dergisi ve TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi yer alıyor. 'En İyi Çocuk Kitabı Yazarı' dalında Fatih Erdoğan, Gülten Dayıoğlu, Mevlana İdris Zengin, Sevim Ak, Yalvaç Ural ve Tarık Uslu yarışırken 'En İyi Çocuk Kitapları Çizeri' dalında Behiç Ak, Cem Kızıltuğ, Dağıstan Çetinkaya, Derya Işık Özbay ve Mustafa Delioğlu yer alıyor.

DİĞER KATEGORİLER VE ADAYLAR;

En Çocuk Dostu Akademisyen; Prof. Dr. Aydın Gülan, Prof. Dr. Gülçin Alpöge, Yrd. Doç. Dr. Necdet Neydim, Prof. Dr. Nilüfer Tuncer ve Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün,

En İyi Çocuk Sitesi; www.beyazbulut.com, www.biltek.tubitak.gov.tr/cocuk/, www.cocukca.com, www.trtcocuk.com ve www.ttcocuk.com,

En İyi Çocuk Televizyon Programı; Caillou - YUMURCAK TV, Çiz Bakalım-HİLAL TV, Düş Peşime –TRT ÇOCUK, Pepee – TRT ÇOCUK ve Benim Televizyonum - SEMERKAND TV

En İyi Çocuk Radyo Programı; Akradaşım - AKRA FM, Atlı Karınca - TGRT FM, Çocuklarla Başbaşa - TRT 1 Radyosu ve Pembe Mavi - MORAL FM

En Örnek Spor Adamı; Şenol Güneş, Rüştü Rençber, İbrahim Kutluay, Hamza Yerlikaya, Kenan Sofuoğlu ve Bahri Tanrıkulu,

EN İYİ ÇOCUK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

BAYER - Toplum Gönüllüleri Vakfı (Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi): Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Bayer Genç Bilim Elçileri, sosyal sorumluluk projesi ile ilköğretim dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencileriyle, çocukların bilime ilgisini arttırmak üzere uzman eğitimciler tarafından tasarlanan ve bazı özel deneyleri de içeren eğlenceli ve öğretici bir etkinlik çerçevesinde bir araya gelecekler. Bayer Genç Bilim Elçileri projesi kapsamında 2015 yılının sonuna kadar 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

OMO - Çocuklar Gülsün Diye: Sanatçı Gülben Ergen'in kurucuları arasında yer aldığı kampanyanın temel hedefi; 0-6 yaş arası çocuklarımıza çağın gereklerine uygun nitelikte eğitim verebilmek ve eğitim hayatlarına mutlu bir başlangıç yapmalarını sağlayabilmek. Omo'nun yaptığı bağışlarla devlet ana sınıflarının kitap, oyuncak ve temel eğitim araçları ile ilgili tüm ihtiyaçları giderilecek, çocuklarımızın özgürce hayata çıkıp oynayabileceği parklar ve oyun alanları inşa edilecek. Proje kapsamında şu ana kadar 8 anaokulu yapıldı.

RENAULT - Sokakta İlk Adımlar Projesi: Proje ile 10 yılda 40 ilde 1.200.000 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

ETİ - Çocuk Tiyatrosu: 10 yıldır Türkiye'nin 81 ilini bir çok kez dolaşarak, 1 milyondan fazla çocuğa tiyatro sevgisi aşılayan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2011-2012 sezonunda yeni Oyunu "Çizmeli Kedi" ile izleyicilerinin karşısına çıktı. İlk kez tiyatroya gidecek on binlerce çocuğa ulaşarak hayatlarında yepyeni pencereler açmayı ve hayal dünyalarını geliştirmeyi hedefleyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, ülkenin geleceği olarak gördüğü çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

ÜLKER - Çocuk Sinema Şenliği: 4 yıldır her 23 Nisan'da 40 farklı ilde aynı anda sinema gösterimi yapılarak katılan çocuklara hediye paketleri dağıtılmakta. Şenliğin en büyük farkı Türkiye'nin dört bir yanında, aynı anda tüm çocuklara eşit şekilde ulaşabiliyor olması. Gösterimlerle birlikte sinemayla buluşan çocuk sayısı 550 bini buldu.

ÖDÜLLER BAKAN ŞAHİN'DEN

Ankette en çok oy alanlara ödülleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından verilecek. 20 Şubat Pazartesi günü start verilen anket çalışması 20 Mart Salı gününe kadar devam edecek. 20 Nisan Cuma günü düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali gala programına katılacak olan Bakan Şahin, ödülleri bu programda verecek.

OY VERME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında hazırlana anket çalışmasında oy verme işlemi devam ediyor. Çocuğun gönlüne girmeyi başaran kişi ve yayınları ödüllendirmek için hazırlanan ankete 7'den 70'e herkes katılabiliyor. Anketle çocuklar enlerini, büyükler ise onların küçük dünyalarını keşfeden kahramanları seçecek.

23 NİSAN'IN İLK SÜRPRİZİ

Büyükşehir bu yıl da 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında yapacağı etkinlikler için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bir yandan çocuklar için farklı sürprizler hazırlarken diğer yandan 23 Nisan'ın yaklaştığını müjdeleyen bir anket çalışması oluşturdu. Başta çocuklar olmak üzere ebeveynlerin de katılabileceği anketle çocuklar farklı kategorilerde en'lerini seçecek.

ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLER

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Yüzlü Ödüller isimli anket çalışmasına sadece çocuklar değil, büyükler de katılabiliyor. Ankete katılmak isteyen herkes Büyükşehir Belediyesi'nin www.kocaeli.bel.tr internet adresine girerek, Çocuk Yüzlü Ödüller anket formuna ulaşabiliyor.

BİN BİR RENKLİ KENT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için her yıl farklı etkinliklere imza atıyor. 41 ülkeden 1000 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen festival, Kocaeli'ni dünyanın bin bir rengine boyuyor. Geçtiğimiz yıl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikler, nostaljik arabalarla Taksim turu, Boğaz turu, dünya çocuklarının defileleri ve Türkçe olimpiyatlarıyla renklenmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin 23 Nisan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title