Haberler

Çocuğunuzun Geleceği İçin Okul Seçimine Dikkat Edin!

Güncelleme:

Kemal Koçak: 'Okul, okul gibi okul olmalı'

Okul seçimi için araştırmalar devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı.Veliler de okul okul gezip çocukları için en uygun olanı seçmeye çalışıyorlar. Öğretmen, eğitim sistemi, sosyal olanaklar, okulun fiziksel özellikleri, yöneticilerin aile ile iletişimleri… Okul seçiminde pek çok önemli kriter bulunuyor. Bu durumda anne babaların bazı kriterleri göz önünde bulundurmaları ve gezdikleri okulları buna göre değerlendirmeleri gerekiyor.

Eğitim sistemi: Her çocuğun farklı özellikleri bulunuyor. Bu nedenle bilgiyi öğretmeyi değil, bilginin öğrenilebilmesi için gerekli beceriyi kazandırmayı hedefleyen, öğrenciye zengin öğrenme seçeneği sunan okul kabul edilmeli.

Sosyal etkinliklerin önemi: Ders programı dışında çocukların ilgi ve yeteneklerine uygun etkinliklerin olması çocuk için farklı aktivitelere katılma olanağı sağlıyor. Tercih konusunda sosyal etkinliklere de dikkat edilmesi gerekiyor.

Diğer kriterler: Okulun ders sayısı, saatleri, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık programları, yabancı dil eğitimi, okulun fiziksel olanakları (bahçesinin, spor salonunun, kütüphanesinin olması gibi), sınıf mevcutları, aileyle iletişim, güvenlik önlemleri, sağlık ve temizliğe verilen önem, veli profili, yemek kalitesi, eğitim kadrosunun sürekliliği ve tecrübesi, okulun sınavlardaki başarı puanı, servislerin kalitesi, dikkat edilmesi gereken diğer önemli kriterler arasında yer alıyor.

"BAŞARILI VE İYİ BİREYLER YETİŞTİRMEYİ ÖNEMSİYORUZ"

'Okul, okul gibi okul olmalı' diyen Uğur Koleji Kurucusu Kemal Koçak, "Bir milletin kalkınması o toplumun sahip olduğu eğitim ve öğretime bağlıdır. İnsanları iyi eğitmezseniz o insanlar yarım kalmış olur. İyi eğitim almayan çocuğa zaten akademik bilgiyi sağlıklı bir şekilde veremeyiz. Bizim misyonumuz sağlam temellerle yetişmiş, iyi eğitim alan, kendi ayakları üzerinde durabilen, başarılı ve iyi bireyler yetiştirmek" dedi.

Okulun sadece öğretim yapılan ve belirli kalıplar içine sıkışmış bir anlayıştan ibaret olmadığını belirten Kemal Koçak, "Sadece akademik eğitim vermekle kalmıyoruz, sosyal farkındalık projeleriyle öğrencilerimizin kendini ifade etme becerisini de geliştiriyoruz. Eğitim sistemimizde Yapılandırmacı Öğrenme Modeli, Kişiye Özel Bire Bir Eğitim Modeli, STEM ART Eğitim Modeli ve Akademik Danışmanlık Sistemi uyguluyoruz. Her seviyede kodlama eğitimimiz var. Bugün 3 yabancı dil öğretiyoruz. Bu modellerle öğrencilerimizin akademik alanda gelişmesini sağlarken aynı zamanda topluma yararlı ve sosyal bireyler olmalarını öğretiyoruz" diye ifade etti.

OKUL SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Çocuklarının ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak okulu tercih etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Koçak, "Çocuğun önceliklerini ve ilgilerini tanımalı ve hangi tarzda bir okulda mutlu, uyumlu ve başarılı olacağı belirlenmeli. Çocuklara eğitim ve öğretim verecek bir okul akademik kadrosu, sosyal imkanları ve eğitim modelleriyle tam donanımlı olmalı. Bizler, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini sağlamak için drama, bale, halk oyunları, serbest jimnastik, müzik, karikatür, moda ve tasarım, fen ve teknoloji, bilişim ve kodlama, satranç, mun, strateji ve akıl oyunları, yemek, coğrafya ve gezi, İspanyolca ve Almanca, geri dönüşüm ve tasarım öğrenci kulüpleri faaliyetlerine önem veriyoruz. Sadece sınava iyi hazırlamak yetmiyor, öğrencinin yeteneklerini de keşfetmek ve onları yeteneklerini geliştirebilmeleri için motive etmek gerek" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title