Haberler

Çocuğu Sınıfta Kalınca, Müdür Yardımcılarına Saldırdı

Kayseri'de, Emekli Öğretmen Ramazan Büyükkılıç Ortaokulu Müdür Yardımcısı M.P. ile S.I., bir velinin saldırısına uğradı. Velinin eğitimcileri darp etmesi kameralara yansırken, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Okul idarecileri şamar oğlanı değildir. Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı" dedi.

Ramazan Büyükkılıç Ortaokulunda, iddiaya göre, çocuğunun sınıfta kaldığını öğrenen bir velinin okula gelerek okul müdürü ve öğretmenlere tepki gösterdiği öğrenildi. Okul müdürü ve öğretmenlerin sakinleştirmeye çalıştığı velinin önce küfürler ettiği artından da öğretmenlere saldırdığı anlar okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olayın ardından okul önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, eğitimcilerin hak ettiği muamelenin bu tür saldırılar olmaması gerektiğini söyledi. Eğitimcilerin korunması gerektiğinin altını çizen Kalkan, "Bir veli öğrencisiyle ilgili memnun olmadığı bir konuda önce müdür yardımcılarımız M.P. ve S.I.'ya tokat atmak suretiyle fiziksel şiddet uygulamış, daha sonra aynı veli Okul Müdürü İ.H. ve tüm öğretmenlere sözlü sataşmalar ve tehditler savurmak suretiyle şiddetine devam etmiştir. Eğitim çalışanları sahipsizdir, eğitim çalışanları derdini anlatacak kimse bulamamaktadır. İdareciler, hiçbir koruma kalkanı ile korunmamaktadır. İl müdürlüğünden beklentimiz okul müdür ve öğretmenlerine sahip çıkılması yönündedir. Okul müdürlerimiz kendi amirlerini, kendi müsteşarını ve kendi bakanını yanında görmek istemektedir. Okul idarecilerine yapılan bu saldırıların bir cezası maalesef yoktur. Bir doktora saldırıldığı zaman tüm ülkenin birinci gündemi olan şiddet olayı öğretmene, idareciye uygulandığı zaman cılız kınamalarla bile gündeme gelmemektedir. Bu saldırı tüm öğretmen camiasına, milli eğitim ailesine yapılmış hain bir saldırıdır. Biz öğretmenler her türlü fedakarlıkla, tüm zorluklara rağmen çocuklarımızı geleceğe taşımak isterken hak ettiğimiz muamele bu saldırılar olmamalıdır" diye konuştu.

"Eğitim çalışanları birilerinin sinirlerini boşaltacakları şamar oğlanı değildir"

Eğitimcilerin her önüne gelenin hesap sorduğu, birilerinin sinirlerini boşaltacağı şamar oğlanı olmadığını kaydeden Kalkan, "Her önüne gelenin hesap sorduğu, canı isteyen herkesin en basit bir mevzuda şikayet ettiği, başı sıkışan herkesin iftira atarak itibarsızlaştırdığı, ya hastane koridorlarında ya da adliye koridorlarında mücadelesini tek başına verdiği bir meslek erbabı durumundadır. Eğitim çalışanları birilerinin sinirlerini boşaltacakları şamar oğlanı değildir. Öğretmenler; velilerin azarlayarak, darp ederek egolarını tatmin edecekleri bireyler değildir. Öğretmenler bir telefonla soruşturma başlatılacak ve cezalarla gözü korkutulacak insanlar değildir. Öğretmenler, anne ve babanın evladına hakim olamadığı bir dünyada yüzlerce öğrencinin okul dışındaki davranışlarından bile sorumlu tutularak çıkmaza sokulmak istenen bir meslek grubu olmak istemiyoruz. Biz Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası olarak okullarda can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Velilerin her şikayetini kayıtsız, şartsız gündeme alan ve her halükarda veliyi haklı gören idare anlayışını kabul etmiyoruz. Eğitimin gerektirdiği disiplin anlayışını ve sorumlulukların bilincini hem velilerde hem öğrencilerde hem de idari kadrolarda görmek istiyoruz. Öğretmenler hiçbir veliyi, öğrenciyi meslek ilkelerinin dışında memnun etmek zorunda değildir. Bizim vatanımıza, insanımıza karşı tek sorumluluğumuz işimizi hakkıyla yerine getirmek ve rızkımızı helal ettirmektir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Eğitim Bir Sen Aydın Kalkan Kayseri 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title