Haberler

Çocuğu İş Kazasında Ölen Baba, "Kader" Diyerek Şikayetinden Vazgeçti

Adana'da, okul harçlığı için plastik fabrikasında çalışırken pres makinesine sıkışması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun babası, "kader" diyerek şikayetinden vazgeçti.

Adana'da, okul harçlığı için plastik fabrikasında çalışırken pres makinesine sıkışması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun babası, "kader" diyerek şikayetinden vazgeçti. Kick Boks dünya ikincisi sanık Ali K. ise, "Şampiyonaya hazırlanmam gerekiyor" diyerek tahliyesini istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da, avukatıyla davaya müdahil oldu.

Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlkokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Yıldız (13), okuldan arta kalan zamanlarda haftalık 100 liraya, Güzelevler Mahallesi Mobilyacılar Sitesi'nde Ali K.'ye ait plastik fabrikasında çalışmaya başladı. Çay ve temizlik işlerine bakacağı söylenen ilköğretim öğrencisi, 14 Mart'ta okuldan geldikten sonra işe gitti.

İddiaya göre, plastik malzeme üreten iş yerinde sigortasız da çalıştırılan çocuk işçi Yıldız'ın kafası, pres makinesine sıkıştı. Ağır yaralanan çocuk işçiyi, fabrika çalışanları hastaneye götürüp, "Bir araba çarpıp kaçtı" diyerek, iş kazasına trafik kazası süsü vermek istedi. Kurtarılamayarak ölen çocuğun iş kazasından öldüğünün anlaşılması üzerine, fabrika sahibi Ali K. tutuklandı.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istenen Ali K., hakim karşısına çıktı. Duruşmaya; davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da katıldı. Mahkeme hakimi, bilirkişi raporunu okurken; raporda, sanık Ali K.'nin tam kusurlu olduğunun belirtildiğini söyledi. Kick boks sporcusu olduğunu, dünya ikinciliği bulunduğu belirten sanık Ali K. ise, pres makinesinde feci şekilde ölen Ahmet'i ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle işe aldığını söyleyerek, "'Hem okul hem iş nasıl olacak' dedim. 16 yaşında olduğunu söyledi. Babasının iflas ettiğini, eve ekmek götürmek için mutlaka çalışması gerektiğini belirtti. Ben de dayanamayarak işe aldım. Öğleden sonra gelip, 3-4 saat çalışıyordu. Bakkal, çay işleri ile hammadde temizliği işinde çalışıyordu. Olay günü ben bir makinayla ilgilenirken, Ahmet de ortalıkta dolaşıyordu. Makinanın içinde kalan işi almak istemiş. Kaza bu şekilde olmuş. Oysa makinada iş kaldığında bana haber verirdi. Çok üzgünüm" dedi.

Sanık, önümüzdeki Haziran ayında şampiyonaya hazırlanması gerektiğini belirterek, hakimden tahliyesini istedi. Bu arada oğlunun ölümünün ardından iş yeri sahibinden şikayetçi olup cezalandırılmasını isteyen baba Mustafa Yıldız'ın şikayetten vazgeçmesi, mahkemedeki herkesi şaşırttı. Bakanlık avukatı ise sanıktan şikayetçi olup, tutukluluk halinin devamını istedi. Bir vatandaş ile Gündem Çocuk Derneği'ne üye avukatlar da müdahil olmak isterken; hakim de, mahkemeye dilekçeyle başvurarak müdahil olmak isteyen ve daha önce aynı iş yerinde çalıştığı sanılan vatandaşın dinlenmesine karar verdi. Derneğin istemini ise reddetti.

Mahkeme hakimi, dosyayı Ankara nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderip, 3 kişilik bilirkişiden kusur raporu alınmasına, iş yeri sahibi Ali K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. Baba Mustafa Yıldız'a adliye çıkışında gazeteciler, sanık hakkındaki şikayetinden neden vazgeçtiğini sordu. Olayın bir kaza olduğunu ifade eden baba Yıldız, "Kader... Kasıt yok. Barıştık. Allah'ın takdiri" dedi.

Öte yandan, duruşma öncesi bir grup sivil toplum örgütü adliyenin arka kapısında, "13 yaşında hem işçi, hem de öğrenciydi. Pres makinasında can verdi" diye pankart taşıyıp, çocuk işçi çalıştırılmasını protesto etti. Grup, çocuk işçiliğin önüne geçmek için atılması gereken ilk adım olarak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması gerektiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi 14 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title