Haberler

'Çobanlık Yapmayız' Diyerek Ölmek İstediler

IĞDIR'ın Yaycı Köyü'nde ailelerinin baskısıyla çobanlık yaptıkları öne sürülen 16 yaşındaki H.A. ile 15 yaşındaki A.G., ''Çoban olmak istemiyoruz'' diyerek bir kutu hayvan ilacı içerken baygın halde bulundu.

Olay, bugün saat 08.00 sıralarında merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Yaycı Köyü'nde meydana geldi. Aynı köyde yaşayan ve ilköğretim 7'inci sınıftan ayrılan H.A. ile A.G. aileleri tarafından çobanlık yapmaları için çevre köylere gönderildi. Çobanlık yapmak iki çocuk hayvanları otlatmak için ahıra geldiklerinde sohbet etmeye başladı. H.A. ile A.G., hayvanlar için kullanılan bir kutu parazit ilacını içti. Bir süre sonra fenalaşan iki genç köylüler tarafından baygın halde bulunarak, Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürülürken acil serviste tedavi altına alındı. Oğlu ile arkadaşının nayati atlattığını öğrenen baba Serdar Anacur, ''Okumak istemeyince ben de çoban olmasını istedim. Köy yerinde başka ne yapabilirler ki? Allah onu bana bağışladı. İstemiyorsa çoban olmak zorunda değil'' dedi.

Hastanede serum verilen çocuklardan A.G., pişman olduklarını söylerken ''Gözümü hastanede açtığımda hayatta olduğum için çok sevindim'' diye konuştu.

Aydın DENİZ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title