Haberler

Cnr 5. Uluslararası Kitap Fuarı - Yazar Alatlı ve Vali Şahin'in Konuşması - İstanbul

Yazar Alev Alatlı, kitaplarının İngilizce'ye çevrilmediğini belirterek, "Tabii zor kitaplardır, bu muhakkak. Ben esas itibariyle Türkiye için yazarım. Türkiye için yazan birisiyim ve kendimi Batıya beğendirmek umurumda değil." dedi.

Yazar Alev Alatlı, kitaplarının İngilizce'ye çevrilmediğini belirterek, "Tabii zor kitaplardır, bu muhakkak. Ben esas itibariyle Türkiye için yazarım. Türkiye için yazan birisiyim ve kendimi Batıya beğendirmek umurumda değil." dedi.

Alatlı, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu CNR EXPO Yeşilköy'deki CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışında konuştu.

Fuarın "Onur Yazarı" olan "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sahibi Alatlı, onur yazarı olmanın tuhaf bir duygu olduğunu söyledi.

Alatlı, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şişiniyor mu insan 'oldum' diye? Pek değil, sadece mahcup oluyor ve 'Layık mıyım ben buna?' diye kendine sormaya başlıyor. Her halükarda sizleri burada görmek bir teşvik unsuru." diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş'a "klasikler" önerisi

Kültür ve Turizm Bakanlığının icraatlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Alatlı, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a hitaben, "Ben her zaman Hasan Ali Yücel dönemindeki Batı klasiklerinin tersine dönmesinin rüyasını görmüş biriyim. Çok isterim ki onu hatırlatan, benzeyen bir şey ama kaç sene sonra tersine dönsün. Türkiye için bilerek, seçilerek yapılsın yabancı diller için. Bence kendi adınıza bunu yapın ve bu da Kurtulmuş klasikleri oluversin." değerlendirmesinde bulundu.

Alatlı, fuarların okumaya teşvik açısından önemine değinerek, "İnsan hem yazıp hem yazdığı eserin tezgahtarlığını yapamıyor. Bunun bir örneği benim, 'Gogol'lar hariç. O da hiç benim dahlim olmadı. Kiev Bilimler Akademisi kitapları keşfetti ve çevirdi. Bunun üzerine de Rusya'dan müthiş bir ödül aldım." ifadelerini kullandı

Özellikle çeviri konusunda yazarların desteğe ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Alev Alatlı, "Bir tek kitabım İngilizceye çevrilmiş değildir. Neden? Tabii zor kitaplardır, bu muhakkak. Ben esas itibariyle Türkiye için yazarım. Türkiye için yazan birisiyim ve kendimi Batıya beğendirmek umurumda değil." şeklinde konuştu.

Alatlı, kendi kitabını pazarlamakla uğraşamayan çok değerli yazarlar olduğunu vurgulayarak, "Yardım etmek lazım. Pazarlama işi başka, yazma işi başka bir şeydir. Kendi adıma kendimle yarışan biriyim. Şimdi bir nasihatname yazıyorum. 'Haddim olmayarak' demeyeceğim, klasik usulde bir nasihatname yazıyorum. Gece gündüz kendimle yarışır haldeyim." sözlerini sarfetti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Alev Alatlı Yeşilköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title