Haberler

Cnn: "Eski İslamcı Gül, Ülkeyi Bölen Çekişmenin Ardından Cumhurbaşkanı Seçildi"

Cnn International Televizyonu, "Eski İslamcı" Abdullah Gül'ün, Ülkeyi Bölen ve Ordunun da Muhalefet Ettiği Çekişmenin Ardından Cumhurbaşkanı Seçildiği Yorumunu Yaptı.

-CNN International televizyonu, "eski İslamcı" Abdullah Gül'ün, ülkeyi bölen ve ordunun da muhalefet ettiği çekişmenin ardından Cumhurbaşkanı seçildiği yorumunu yaptı.

WASHINGTON (ANKA) – CNN International televizyonu, "eski İslamcı" Abdullah Gül'ün, ülkeyi bölen ve ordunun da muhalefet ettiği çekişmenin ardından Cumhurbaşkanı seçildiği yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı seçimin İslami kökenli AKP'li eski İslamcı Gül'ü destekleyenlerle geleneksel laik siyasi yapı arasında çatışmaya neden olduğu değerlendirmesi yapılan haberde, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın seçimden bir gün önce yaptığı açıklamaya yer verildi.

Büyükanıt'ın açıklamasında, şer odaklarının Türkiye'nin laik yapısına zarar vermeye çalıştığını söylediği aktarılan haberde, "Askerler, 1997 yılında yasaklanan İslami partiye (Refah Partisi) bakan olarak hizmet eden Gül'e güvenmiyor" denildi.

Ordu'nun kendisini laikliğin koruyucu olarak gördüğü ve sonuncusu 10 yıl önce olmak üzere 1960 yılından beri hükümetleri görevden aldığına işaret edilen haberde, Gül'ün ise buna karşın olarak "Laikliği korumak, benim öncelikli görevlerimin başında geliyor" dediği hatırlatıldı.

Haberde, türban konusuna da vurgu yapıldı. Türbanın devlet binalarında yasaklandığına atıfta bulunarak, ilk kez bir first lady'nin türban takacağı ve bu durumun ülkenin imajını zedeleyeceği yönünde eleştiriler bulunduğu kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title