Haberler
BBC

Kremlin'den, Elon Musk'ın Clubhouse davetine 'ilginç öneri' yanıtı geldi

Güncelleme:

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Elon Musk'ın Rusya lideri Vladimir Putin'e yaptığı Clubhouse'daki tartışma davetini ilginç bir öneri olarak bulduğunu açıkladı. Peskov, "Öncelikle bunun ne anlama geldiğini, ne önerildiğini anlamamız gerekiyor" dedi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, cumartesi günü Twitter'da Kremlin'in hesabını etiketleyerek, "Benimle Clubhouse'da sohbete katılır mısınız?" diye sormuştu. Musk'ın davetine ise Kremlin'den Rusça olarak, "Sizinle konuşmak benim için büyük bir şeref olur" mesajı ile dönüş yapılmıştı.

"GENEL ANLAMDA İLGİNÇ BİR ÖNERİ"

Davetin ardından Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Elon Musk'ın Rusya lideri Vladimir Putin'e yaptığı Clubhouse uygulamasında tartışma davetini "ilginç bulduğunu" açıkladı. Peskov, "Genel anlamda ilginç bir öneri. Ama öncelikle bunun ne anlama geldiğini, ne önerildiğini anlamamız gerekiyor. Biliyorsunuz Başkan Putin, sosyal medyayı doğrudan kullanmıyor, hesaplarını şahsen yönetmiyor" dedi.

Kremlin'den, Elon Musk'ın Clubhouse davetine 'ilginç' yanıtı geldi

MUSK UYGULAMAYI AKTİF OLARAK KULLANIYOR

Twitter'da 46 milyondan fazla takipçisi olan Elon Musk, Clubhouse'u aktif olarak kullanıyor. Musk, 30 Ocak'ta, hisse senetleri ve kripto para birimlerine komisyonsuz yatırım yapılabilen Robinhood uygulamasının kurucularından Vlad Tenev'le mülakat yapmıştı. Geçen hafta da Amerikalı rapçi Kanye West, Musk'ın davetini kabul ettiğini açıklamıştı.

UYGULAMA BEŞ MİLYON KEZ İNDİRİLDİ

Mobil uygulamalara ilişkin veriler toplayan App Annie şirketine göre Clubhouse şimdiye kadar yaklaşık beş milyon kez indirildi. Geçen ay şirketin değerinin bir milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Uygulamanın popüler olmasıyla birlikte Twitter, Spaces adıyla bu uygulamanın kendi versiyonunu çıkaracağını, Facebook ise benzer bir ürün üzerinde çalıştığı kaydetmişti. Çin ise geçen hafta ABD merkezli diğer sosyal medya platformları gibi Clubhouse'u da engellemişti.


BBC

Vladimir Putin Elon Musk Kremlin CEO Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title