Haberler

Clınton'dan, Bush'a: "Açılış Törenini Boykot Et"

ABD'de Demokrat Parti'nin Başkan Adaylarından Hillary Clinton, Çin'de İnsan Hakları Alanında Bir Gelişme Kaydedilmemesi Durumunda Başkan George Bush'un, Pekin Olimpiyatlarının Açılış Törenini Boykot Etmesini İstedi.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylarından Hillary Clinton, Çin'de insan hakları alanında bir gelişme kaydedilmemesi durumunda Başkan George Bush'un, Pekin Olimpiyatlarının açılış törenini boykot etmesini istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Senatör Clinton, Tibet'teki şiddet olaylarına ve "Darfur'daki soykırımın" durdurulması için Çin'in Sudan'a baskı yapmamasına dikkat çekti.

Clinton, "Çin hükümetinin büyük bir değişikliği olmadıkça, son olayların ışığında ve şu aşamada Başkan Bush'un Pekin'deki açılış törenlerine katılmayı planlamaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Bu arada, birçok Tibet yanlısı göstericinin Çin hükümetini protesto etmek amacıyla ABD'nin San Francisco kentindeki ünlü "Golden Gate" köprüsüne tırmandığı bildirildi.

Yerel basın organları, göstericilerin köprünün direklerine tırmandıklarını aktardı. Göstericilerin, köprüye Tibet bayrağı ve üzerinde "Tek dünya, tek rüya, özgür Tibet" yazılı pankart astıkları belirtildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title