Haberler

Clınton'a 2006 Küresel Liderlik Ödülü

11.10.2006 Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Geçmiş Yıllarda Türkiye ve Yunanistan'da Arka Arkaya Yaşanan Depremlerden Sonra Ortaya Çıkan Olumlu Havada Kıbrıs Sorununun Çözülebilmiş Olmasını Dilediğini Açıkladı.

11.10.2006 Eski ABD Başkanı Bill Clinton, geçmiş yıllarda Türkiye ve Yunanistan'da arka arkaya yaşanan depremlerden sonra ortaya çıkan olumlu havada Kıbrıs sorununun çözülebilmiş olmasını dilediğini açıkladı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Derneği (UNA-USA), Clinton'a ''2006 Küresel Liderlik Ödülü'' verdi. ''Segway'' ve ''iBOT'' (yükselebilen tekerlekli sandalye) gibi değişik teknolojik aletler icat eden ve gelişen ülkelerin yararına projeler üreten Dean Kamen da, ''Küresel Liderlik Ödülü''nün sahibi oldu.

Geceye katılan Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, Bill Clinton ödülünü alarak konuşmasını yaptıktan sonra yanına giderek kendisini tebrik etti.

Derneğin, Manhattan'ın ünlü Waldorf Astoria otelinde düzenlediği gecenin onur konuğu ise görev süresi bu yılın sonunda dolacak olan BM Genel Sekreteri Kofi Annan oldu. Geceye, ABD'nin eski başkanları George Bush, Jimmy Carter, Gerald Ford, CNN'in kurucusu Ted Turner, ABD Merkez Bankasının eski başkanı William J. McDonough ile Frank Giustra ve Isabella Rosselini gibi ABD'nin iş, sanat çevrelerinden saygın isimler ve çeşitli ülkelerin devlet adamlarından oluşan yaklaşık bin kişilik davetli katıldı.

Bill Clinton, gecede yaptığı konuşmada, dünyada doğal afetlerden ve savaşlardan söz ederek, bu anlamda BM'nin dünyada ne denli önemli bir rol oynadığını anlattı. Clinton doğal afetlerin ülkeleri birbirine yaklaştırdığını, dünyada yaşanan kavgaların ne kadar anlamsız olduğunu insanlara gösterdiğini belirtti.

Clinton, Endonezya'da yaşanan tsunamiden sonra ABD'nin Müslüman olan bu ülkeye yardım ettiğini ve insanların Amerikan helikopterlerinden atılan yiyecek ve ilk yardım malzemesini görünce sevindiklerini ifade etti. Clinton, aynı şeyin Pakistan'daki depremden sonra da yaşandığını söyledikten sonra Türkiye ve Yunanistan'da arka arkaya depremler olduğunda iki ülkenin birbirinin yardımına koştuğunu vurguladı.

Eski ABD Başkanı, iki ülkedeki bu doğal afetlerden sonra Ege'de ufak bir kara parçasının kime ait olduğunun önemini yitirdiğini belirterek, ''Keşke o anda iki ülkeyi Kıbrıs sorunu çözülünceye dek yalnız bir odada tutabilecek uluslararası bir hukuka sahip olabilseydik'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title