Haberler

Cizreli Çocukların "Cıncilik" Keyfi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salıncaklardaki kalabalık- Salıncaklarda salınan çocuklar Cizreli çocukların "cıncilik" keyfi- Şırnak'ın Cizre ilçesinde çocuklar, Ramazan Bayramı dolayısıyla Dicle Nehri kenarına kurulan ve yörede "cıncilik" olarak tabir edilen tahtırevan salıncaklarda eğleniyor Cizreli çocuklar Ramazan Bayramı'nı Dicle Nehri kenarına kurulan tahtırevan salıncaklarda eğlenerek kutluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salıncaklardaki kalabalık- Salıncaklarda salınan çocuklar Cizreli çocukların "cıncilik" keyfi- Şırnak'ın Cizre ilçesinde çocuklar, Ramazan Bayramı dolayısıyla Dicle Nehri kenarına kurulan ve yörede "cıncilik" olarak tabir edilen tahtırevan salıncaklarda eğleniyor Cizreli çocuklar Ramazan Bayramı'nı Dicle Nehri kenarına kurulan tahtırevan salıncaklarda eğlenerek kutluyor.Her bayramda nehir kenarına kurulan tahtırevan salıncaklar, çocukların büyük ilgisini çekiyor. Büyükleriyle bayramlaşarak harçlıkların alan çocuklar, ilçede gelenek haline gelen ve bu yıl da bayram dolayısıyla aynı bölgede kurulan salıncaklara koşuyor.Çapraz şekildeki tahta kalaslardan yapılmış olan salıncaklarda ve dönme dolaplarda hoşça vakit geçiren çocuklar, bayramda doyasıya eğleniyor.Yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan çocuklar, harçlıklarından 50 kuruş ya da 1 lira karşılığında bindikleri salıncaklarda bayramın tadını çıkarıyor.Yörede onlarca kişinin geçimini sağladığı belirtilen salıncaklar, ilçede çocukların en büyük eğlencesi durumunda.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Şırnak Dicle Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title