Haberler

Cizre'ye Taş Köprü

Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Dicle Nehri'nin iki yakasını on bir gözlü taş köprüyle birbirine bağlayacak.

Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Dicle Nehri'nin iki yakasını on bir gözlü taş köprüyle birbirine bağlayacak.

Yapılan görevlendirmenin ardından alt ve üstyapıdan kültürel, sosyal ve sportif alanlara kadar her alanda kaliteli belediye hizmeti sunmayı hedef edinen Cizre Belediyesi, bu hedefe yönelik hazırladığı projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Dicle Nehri üzerinden Konak ve Yafes mahalleleri arasında ulaşımı sağlayacak 300 metre uzunluğunda köprü yapımını projelendiren Cizre Belediyesi, yaptırılacak köprüyü, tarihi dokuya uygun olarak on bir gözlü taş köprü olarak inşa ettirecek.

Taş köprü projesi için oluşturulan bilim heyeti Belediye Başkan Vekili Kaymakam Faik Arıcan başkanlığında yaptığı toplantıda yol haritasını belirledi, köprünün inşa edileceği alanda incelemede bulundu.

Dicle Nehri'nin iki yakasını bağlayacak on bir gözlü taş köprü, araç trafiğine kapalı olarak hizmet vermesi planlanmasına karşın acil durumlarda ambulans ve itfaiye geçişlerine açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Dicle Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title