Haberler

Cizre'deki Hasar Gün Geçtikçe Artıyor

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Meydana Gelen Sel Afeti Sonrasında Elde Edilen Bilgilere Göre, Şu Ana Kadar 884 Ev ile 267 İş Yeri Hasar Gördü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen sel afeti sonrasında elde edilen bilgilere göre, şu ana kadar 884 ev ile 267 iş yeri hasar gördü.

Şiddetli yağan yağmur sonucu oluşan sel felaketinde büyük hasarın oluştuğu Cizre'de belediye ve kaymakamlık ekiplerinin yaptığı hasar tespit raporları, felaketin boyutlarını gözler önüne serdi. Bugün itibarıyla açıklanan verilere göre, 884 ev ile 267 iş yeri selden dolayı kısmen ve tamamen tahrip oldu. Açıklanan rakamların; Diyarbakır'ın Büyükşehir, Yenişehir, Batman, Şırnak, İdil ve Silopi Belediyesi'nin 22 iş makinesi, 33 su pompası ve 63 personelle destek verdiği Cizre'deki çalışmalarda, şu ana kadar

ulaşabildiği ev ve işyerlerini kapsadığı belirtildi.

Diyarbakır, Mardin ve Siirt Sivil Savunma ekiplerinin de katılımıyla yapılan çalışmalarda ulaşılan ev ve iş yerlerinin çoğunun ağır hasar aldığı bildirildi. Evleri oturulamayacak durumda olan 100 aile, Cizre'de bulunan otellere yerleştirilirken, geri kalan aileler de Kızılay'ın kurmuş olduğu çadırlarda konaklıyor. Bu ailelerin yemek ihtiyaçları da kaymakamlık ve belediye tarafından karşılanıyor. Cizre Belediyesi İtfaiye ekipleri ise, zarar gören 200 eve müdahalede bulunup, evlerin yıkanmasına ve

temizlenmesine yardımcı oluyor. Kurulan çadırların su ihtiyacını da karşılayan itfaiye ekipleri, ayrıca ilçede bulunan tüm caddeleri de tek tek temizliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Eliş, belediyenin yapmış olduğu altyapı ve su şebekelerinin çok büyük zarar gördüğünü ifade ederek, tahrip olan su şebekesinden dolayı 5 mahalleye su veremediklerini açıkladı. Eliş, vatandaşların su sorununu taşıma usulüyle gidermeye çalıştıklarını belirterek, selden hasar gören tüm mahalle ve sokaklarda çalışmaların son hızıyla sürdüğünü söyledi. Eliş, Cizre'nin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(AB-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title