Haberler

Cizre'de Olaylı Gün

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümünü bahane ederek olay çıkardı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümünü bahane ederek olay çıkardı. Yol kapatan ve polislere molotofkokteyli ile saldıran grupların çıkardığı olaylar sırasında okuldan çıkan öğrencilerle öğretmenler zor anlar yaşadı. İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'nin baskısıyla 9 Ekim 1998 yılında Suriye'den çıkarılışının yıldönümünde Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK yandaşları olay çıktı. Esnafa kepenk kapatma eylemi yaptıran yüzleri maske ile kapalı YDG-H'liler, ardından Çevreyolu, Dörtyol Kavşağı, Köprübaşı ve Nusaybin Caddesi üzerinde yol kesip, sürücülerinden anahtarları gasp ettikleri araç ve TIR'larla yolu ulaşıma kapattı.

ÖĞRENCİLER ZOR ANLAR YAŞADI

Olay yerine giden polis ekiplerine molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunan YDG-H'lilere güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale etti. Olayların arasında kalan okullarından çıkan öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar korku ve panik içinde kaçıştı. Polisler öğrencilerin güvenli bir şekilde olay yerinden uzaklaşmasına yardımcı oldu.

Polis araçlarından anons yapılarak, yolları kapatacak şekilde park edilen araçların kaldırılması istendi. Şoförler de anahtarlarının alındığını belirterek, araçlarını kullanamadıklarını dile getirdi.

Cizre'nin çeşitli noktalarında yol kapatan YDG-H'lilerle polis arasındaki olaylar yer yer sürerken, ilçede geniş güvenlik önlemi alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Suriye Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title