Haberler

Cizre'de "İftariyelik Kar"A Yoğun İlgi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlar, iftar sofraları için Van'ın Çatak ilçesinden getirilen kara yoğun ilgi gösteriyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlar, iftar sofraları için Van'ın Çatak ilçesinden getirilen kara yoğun ilgi gösteriyor.

Dağların yüksek kesimlerinden getirdiği karı satan Mehmet Tunceli, vatandaşların sıcak yaz günlerinde kar serinliğiyle bir iftar geçirmesini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Çok zahmetli bir iş yaptığını, yaklaşık 400 kilometre uzaktan getirdiği ve poşetlere koydukları karı 3 lira karşılığında sattıklarını belirten Tunceli, "Bir kamyon dolusu karı bitirmeyi düşünüyorum. Vatandaşlar, hava sıcaklığı arttıkça daha fazla kar alıyor. Cizre sıcak bir yer olduğu için insanlar iftardan sonra kar yiyerek serinliyor. Ben de bundan ekmek paramı çıkartıyorum" diye konuştu.

Kar satın alan vatandaşlardan İbrahim Can ise iftarda karla serinlediklerini ifade ederek, yaklaşık 40 derece sıcakta adeta kışı yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title