Haberler

Cizre'de 2 Bin Kişi Terörü Protesto Etti

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırılarını protesto etti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırılarını protesto etti.

Şırnak'ta Memur-Sen'in çağrısı üzerine bölgedeki sivil toplum örgütlerinin çoğu terör protestosuna katıldı. Cizre Orhan Doğan Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşe kadınların yoğun katılım gösterdikleri görülürken, kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Türk-Kürt kardeştir ayırım yapan kalleştir' sloganları attı. Cizre'nin Dörtyol kavşağına kadar slogan atarak yürüyen kalabalık, daha sonra Hükümet Konağı önüne kadar giderek protesto gösterisini sonlandırdı.

'HEPİMİZ BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ'

Gösteri sırasında konuşma yapan Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Mehmet Akdeniz, Türkiye'de huzur ve kardeşlik ikliminden rahatsız olanların Kayseri'de ve İstanbul'da terör saldırıları gerçekleştirdiğini belirterek şöyle dedi:

"Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz, Sık sık tekrar ettiğimiz bu cümle bizim için daha anlamlı hale gelmiştir. Bu kardeşliği parçalamak isteyen PKK terör örgütü, işine ve görevine giden masum insanlarımızı Türk, Kürt demeden katlediyor. Ülkemizi hiç bir terör örgütüne böldürtmeyeceğiz."

- Cizreşırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kayseri Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title