Haberler

Çivril'de Kurtuluş Yıl Dönümü ve Zafer Bayramı Kutlamasında Çelenk Krizi

Denizli'nin Çivril İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı bir arada kutlandı.

Denizli'nin Çivril İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı bir arada kutlandı. Ancak CHP, İşçi Partisi (İP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Atatürk anıtına koyduğu çelengin polis tarafından kaldırılması krize neden oldu.

Çivril İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı birlikte kutlandı. Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, partililere ve dernek yöneticilerine elindeki yönetmeliği göstererek, "Atatürk anıtına çelenk koyamazsınız, yasal değil" dedi. CHP ve ADD'liler ise çelenkleri kaldırmamakta direndi. Bunun üzerine polisle CHP'liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından polis CHP ile ADD'nin çelenklerini Atatürk anıtı önünden kaldırdı.

CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan, "Yapılan davranış Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Bugün Çivril'in hem kurtuluş gününü hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Atatürk'e ve bu vatan için şehit düşmüş değerlere saygımızı göstermek istedik. Siyaset yapmıyoruz. Yapılan davranışı kınıyoruz" dedi.

ATAMIZLA BULUŞMAMIZ ENGELLENİYOR

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan da Türkiye genelinde, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtlarına çelenk konulmasının yasaklanmasını kınadı. CHP'lilerle Atatürk anıtı önünde kadar yürüyen Yıldırım Aycan, "Biz, yüreğimiz dolu olarak bayramı kutlamak istiyoruz. Ama birileri ulusal bayramlarımızı yalnız ve belirli bir zümrenin kutladığı tören haline getirmek, halkımızı bu bayramlardan mahrum kılmak istiyor. Biz, burada çelengimizi koyduk ama Türkiye'nin çok yerinde CHP'nin Atatürk anıtlarına çelenk koyması engellendi. Atamızla buluşmamız engelleniyor" diye konuştu.

MANİSA'DA ALTERNATİF KUTLAMA

Öte yandan, CHP Manisa İl ve Merkez ilçe teşkilatı Atatürk anıtına çelenk koymalarının engellenmesi üzerine alternatif kutlama düzenledi. Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu iptal etmesini, ardından AK Parti Manisa milletvekillerinin törenlere katılmamasını eleştirdi. Son iki yıldır 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonlarının terör ve deprem bahane edilerek iptal edildiğini hatırlatan Özel, "Devletin başından gelen bir rahatsızlık var. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, kulağındaki rahatsızlıktan dolayı rapor aldı ve bugünkü törenlere katılmadı. Resepsiyonu iptal etti" dedi.

FI,TY,İK (AÖ/AK) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Denizli Çivril Politika Güncel Haberler

title