Haberler

Civadan Zehirlenen Öğrenciler Ankara'ya Sevk Edildi

Güncelleme:

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde, dün Fen Bilgisi dersinde civa tüpünün yere düşüp kırılması sonucu 1'i öğretmen, 1'i hizmetli 29'u öğrenci olmak üzere 31 kişi zehirlendi. Zehirlenen öğrencilerin 10'u dün, diğerleri de bugün yapılan ilk tedavilerinin ardından daha kapsamlı tedavi için Ankara Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edildi.

Seniha Belgin İlköğretim Okulu'nda dün 8'inci sınıf öğrencileri Fen Bilgisi dersindeyken, bir öğrenci, dolaptan başka bir kimyasal madde almak istedi. Öğrencinin yanlışlıkla dokunduğu civa dolu tüpün yere düşüp kırılması sonucu, öğrencilerde baş dönmesi ve bulantı başladı. Bunun üzerine ilk olarak 24 öğrenci Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından 1'i öğretmen 1'i hizmetli 5'i öğrenci 7 kişi daha zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Civadan daha fazla etkilendiği belirtilen öğrencilerden 10'u yapılan ilk tedavinin ardından Ankara Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edildi. Cihanbeyli Devlet Hastanesi'nde gözlem altına olan 19'u öğrenci 21 kişi de bugün Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu fakat daha kapsamlı bir tedavi için Ankara'ya sevk edildiklerini, olayla ilgili de inceleme başlattıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihanbeyli Keçiören Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title