Haberler

Cito, Türkiye Oluşumu İlk Dönem Raporunu Açıklıyor

Dünyaca Ünlü Ölçme Değerlendirme Kurumu Cito'nun Türkiye Oluşumu, Geliştirdiği Öğrenci İzleme Sistemi Uygulama Sonuçlarını Açıklıyor.

Dünyaca ünlü ölçme değerlendirme kurumu CİTO'nun Türkiye oluşumu, geliştirdiği Öğrenci İzleme Sistemi uygulama sonuçlarını açıklıyor.

Türkiye'nin farklı bölge ve şehirlerinden 57 okul ve 11 bin 575 öğrenci üzerinde yapılan uygulamada elde edilen verilere göre, ilköğretim düzeyinde programların belli düşünme süreçlerini geliştirmede yetersiz olduğu ortaya çıktı. İlköğretim birinci sınıf düzeyindeki öğrencilerin yüzde 59'unun, "dinlediğini anlama ve dinlediği metindeki sınıflandırmaları yapabilme, bir olayın ya da etkinliğin oluş sırasını takip edebilme" becerilerine ulaşamadığı, yüzde 39'unun da okuduğunu anlayamadığı belirlendi.

İkinci sınıf düzeyinde ise yüzde 24 oranında bir öğrenci grubunun 'Dinlediğini anlama' boyutunda benzer becerilere ulaşamadığı belirlendi. CİTO, rapordan elde edilen detaylı sonuçları 7 Eylül Cuma günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde açıklayacak.

(DUY-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title