Haberler

Çıta Yükselecek

Milli Takım Koçu, "Efes Pilsen World Cup Çok Zor Geçecek. Takımımın Avrupa Şampiyonasında, Geçen Yıl Dünya Şampiyonasında Ulaştığı Seviyeden Bir Seviye Daha Yukarı Çıkacağından Eminim" Diye Konuştu.

Milli Takım Koçu, "Efes Pilsen World Cup çok zor geçecek. Takımımın Avrupa şampiyonasında, geçen yıl dünya şampiyonasında ulaştığı seviyeden bir seviye daha yukarı çıkacağından eminim" diye konuştu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Teknik Direktörü Bogdan Tanyevic, devlerin, Avrupa Şampiyonasında, geçen yıl dünya şampiyonasında ulaştığı seviyeden bir seviye daha yukarı çıkacağından emin olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına 35 gün önce başladıklarını, bu sürede oyuncularının çok iyi çalıştıklarını belirten Tanjevic, şöyle konuştu:

Yüzde 80’deyiz

"Onlara güvenim var. Efes Pilsen World Cup çok zor geçecek. Takımımın Avrupa şampiyonasında, geçen yıl dünya şampiyonasında ulaştığı seviyeden bir seviye daha yukarı çıkacağından eminim. Hidayet ve Mehmet Okur da bizimle. Onların yeteneklerini biliyoruz. Bir kez daha tekrarlayayım. NBA veya Avrupa’da oynayan oyuncular diye bir ayrım yapmıyorum. Bu oyuncular da takımın parçasıdır. Onlar da bu şekilde davranıyor. Bu bizi mutlu ediyor."

Avrupa Şampiyonasına az bir zaman kaldığını, 12-13 günlük bu sürenin istenilen performansa ulaşabilmek için yeterli olduğunu ifade eden Tanjevic, "Şu anda performans olarak yüzde 80’lerdeyiz. Şampiyona başladığında bu yüzde 90’ları bulur. Şampiyonada oynayacağımız basketbol, herkesi memnun edecek seviyede olacak" dedi.

Tuborg’a sitem

İzmir’in Türk basketbolundaki yerine değinen Tanjevic, sözlerini espriyle karışık olarak şöyle sürdürdü: "İzmir basketbolu seven bir şehir olmasına rağmen, kentin Beko Basketbol Ligi’nde takımı olmaması beni şaşırtıyor. Pınar Karşıyaka, karşı tarafta olduğu için onları İzmir’den saymıyorum. Tuborg kulübü vardı, kapandı. Kulübün kapanmaması gerekirdi." Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, milli takımın son yıllarda gösterdiği başarılardan sonra Avrupa şampiyonasına hazırlanmaları için yapılacak program konusunda bazı sponsorlarla uzun görüşmeler yaptıklarını söyledi. Özsoy, Efes Pilsen’le anlaştıklarını sözlerine ekledi.

İzmir’e bir kupa

Kaptan İbrahim Kutluay ise, bu turnuvada yapacakları maçlarla form grafiklerinin daha da yükseleceğini belirtti, şunları söyledi: "İnşallah burada maçları kazanıp, şampiyon olarak Avrupa Şampiyonasına gitmek, İzmirlilere de bir kupa armağan etmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonasında hepimizin özlediği başarıyı yakalayacağız. İyi başladık, inşallah iyi biter" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title