Haberler

Çırağın'ın Lezzeti Ondan Soruluyor!

2003'ten Bu Yana Çırağan Palace Kempinski'nin Ziyafet ve Saray Direktörü Olarak Yılın En Çok Ses Getiren Düğünleri de Dahil Yılda 100'den Fazla Düğüne İmza Atan, NATO'dan Agit Zirvesi'ne İstanbul'un En Önemli Toplantılarına ve Üst Düzey Devlet Protokolüne Yıllardır Başarıyla Evsahipliği Yapan Fuat Köroğlu Artık Otelin ve Saray'ın Tüm Yiyecek İçecek Operasyonundan da Sorumlu.

2003'TEN BU YANA ÇIRAĞAN PALACE KEMPİNSKİ'NİN ZİYAFET VE SARAY DİREKTÖRÜ OLARAK YILIN EN ÇOK SES GETİREN DÜĞÜNLERİ DE DAHİL YILDA 100'DEN FAZLA DÜĞÜNE İMZA ATAN, NATO'DAN AGİT ZİRVESİ'NE İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ TOPLANTILARINA VE ÜST DÜZEY DEVLET PROTOKOLÜNE YILLARDIR BAŞARIYLA EVSAHİPLİĞİ YAPAN FUAT KÖROĞLU ARTIK OTELİN VE SARAY'IN TÜM YİYECEK İÇECEK OPERASYONUNDAN DA SORUMLU.

Yiyecek İçecek Direktörü olarak terfi eden, alanında Türkiye'nin en tecrübeli isimlerinden Fuat Köroğlu yeni görevine 2008 Nisan'ında başladı. Ziyafet Bölümü ve Saray da kendisine bağlanan Fuat Köroğlu yeni görevindeki hedeflerini şöyle anlatıyor: "Çırağan Palace Kempinski'nin otel kısmındaki yiyecek ve içecek birimlerini günümüzün ihtiyaçlarına daha da iyi cevap verecek şekilde modernize etmeyi planlıyoruz. Boğaz'ın hemen kıyısındaki, zengin bir barbekü mönüsüne sahip yazlık açıkhava restoranımız ise bu yaz yaşamdan keyif almayı sevenlerin vazgeçilmez durağı olacak. Geçen sene renove ettiğimiz Saray'daki Tuğra Restaurant'da da yıllardır sunduğumuz saray zarafet ve ihtişamını misafirlerimize yaşatmaya devam edeceğiz."

1989 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu Köroğlu daha sonra aynı üniversitede Turizm İşletmeciliği master'ı yaptı. Turizm kariyerine 1990'da Swissôtel'in yiyecek içecek departmanında başlayan Fuat Köroğlu mutfaktan stewarding'e, servisten ziyafete pek çok bölümde bire bir deneyim edindi. 1992 yılında açılışı ile Çırağan Palace Kempinski'nin Ziyafet Servis Müdürü olarak Çırağan'a transfer olan Köroğlu 1997'de otelin Yiyecek İçecek Müdür Yardımcısı oldu.

2000- 2003 arasında Toplantı Direktörü, 2003 -2008 yılları arasında ise Ziyafet ve Saray Direktörü olarak görev yaptı. Dinamik ve azimli kişiliğiyle tanınan iki çocuk sahibi Fuat Köroğlu'nun 2006'da Reims Management School'dan aldığı Business Administration sertifikası, kendisinin bunca tecrübeden sonra bile öğrenmeye ve yenilenmeye doymadığının en büyük kanıtı.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title