Haberler

Çırağan Palace Kempinski'nin Saray Bölümü Yenileniyor

İstanbul'un Avrupa Kıyısındaki Tek Saray Oteli Olma Özelliği Taşıyan Çırağan Palace Kempinski'nin Saray Bölümünün Yenilenme Çalışmalarıyla İlgili Düzenlenen Toplantıda Konuşan Blin, Çalışmalara Başlamadan Önce Çok Geniş Bir Çevreden Fikir Aldıklarını, Çoğu Kişinin Sarayın İç Dekorasyonunu, Özellikle de Kullanılmış Renklerin Dokusunu Gündeme Getirdiğini Anlattı.

İstanbul'un Avrupa kıyısındaki tek saray oteli olma özelliği taşıyan Çırağan Palace Kempinski'nin saray bölümünün yenilenme çalışmalarıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Blin, çalışmalara başlamadan önce çok geniş bir çevreden fikir aldıklarını, çoğu kişinin sarayın iç dekorasyonunu, özellikle de kullanılmış renklerin dokusunu gündeme getirdiğini anlattı. Önce sarayın iç rengini değiştireceklerini anlatan Blin, "İç dokuda renkleri tutturabilirsek çoğu şeyi tutturmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Henri Blin, sarayın yenilenme çalışmalarının 1 Ocak 2007'de başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, renovasyon için planlanan bütçenin 5 milyon dolar olduğunu kaydetti. Blin, çalışmalar sırasında otel ve saray bölümündeki süitlerin hizmete devam edeceğini söyledi.

TÖZÜN: "TOPKAPI SARAYI'NDA BULUNAN BAZI DETAYLAR KULLANILACAK"

Yenileme projesinin tasarımını yapan Saray Mimarı Hande Tözün ise, yeni tasarımın sarayın orijinal oryantalist iç mekan özelliklerinden yola çıkılarak eklektik bir tarzı yansıtacağını belirterek, "Duvar yüzeylerinde yalınlık ve hafiflik getirmesi için ağırlıklı olarak beyaz kullanılacak, tavanlarda oryantalizme özgü renk ve bezemelerle süslenecek, Yani hem renksizlik hem de renklilik olacak" dedi. Tözün, halıların projenin önemli bir parçası olduğunu vurgularken, sarayın Hereke halılarının orijinalinden esinlenerek oluşturulan 5 bin metre kare halıyla kaplanacağını söyledi. Hareketli mobilyaların farklı mobilya tarzlarının harmanı olacağını belirten Tözün, kapı ve pencerelerde ise Topkapı Sarayı ve bazı camilerde bulunan 16. ve 17. yüzyıl detaylarının kullanılacağını dile getirdi.

ATASOY: "OSMANLI DESENLERİ İLE TÜRK KOKUSU VERİLECEK"

Projeye danışmanlık yapan Osmanlı Sanatı Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Atasoy ise sarayın inşasından bugüne geçirdiği evreleri anlatarak, "Çırağan Sarayına otel olduktan sonra gelip renkleri ilk gördüğümde rahatsız oldum, tüylerim diken diken oldu" diyen Atasoy, yenileme çalışmalarında hem oryantalist bir tarzın benimseneceğini, hem de Osmanlı desenleri kullanılarak Türk kokusu verileceğini söyledi.

Toplantının sonunda renovasyon çalışmalarının sembolik başlangıcını yapmak amacıyla ilk fırça darbesini Genel Müdür Henri Blin attı. Toplantıyı izleyen gazetecilere üzerinde adları bulunan "12 Aralık 2006 tarihinde Çırağan Sarayının renovasyonunun başlangıcına tanıklık etti" yazılı kartlar bir sütunun kaidesinin içine atılarak gömüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title