Haberler

Cinsel İstismardan 40 Yıla Kadar Hapsi İstenen Öğretmen Duruşmada Tutuklandı

BAĞCILAR'da öğrencisine cinsel istismardan 40 yıla kadar hapsi istenen öğretmen duruşmada tutuklandı .

BAĞCILAR'da öğrencisine cinsel istismardan 40 yıla kadar hapsi istenen öğretmen duruşmada tutuklandı . İlkokul 4. sınıf öğrencisi B.N.K.'ya (12),  2 yıl önce derste cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen sanık S.K. (37),  hakkında açılan dava kapsamında ilk kez çıktığı hakim karşısında "Mağdur, benim hakkımda niçin bu şekilde iddialarda bulunduğunu bilemiyorum. İddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim" dedi. Mağdur öğrenci B.N.K., da yaşadığını belirttiği cinsel istismar olayını pedagog eşliğinde duruşmada anlattı.  Sanık S.K.'nın avukatı da "Tüm sınıftaki öğrencilerin duruşmada dinlenmesini talep ediyoruz. İdari soruşturma sonucunda müvekkilim hakkında göreve dönme kararı çıkmıştır" dedi.  Cumhuriyet Savcısı ile  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı, sanık öğretmen S.K.'nın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti de sanık öğretmen S.K.'nın tutuklanmasına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

SANIK ÖĞRETMEN: İDDİALARI KABUL ETMİYORUM

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasını yapan S.K., 13 yıllık sınıf öğretmeni olduğunu belirterek, "Mağdur B.N.K. öğrencimdi. Mağdurun bulunduğu sınıf en çok emek verdiğim sınıflardan biridir. Mağdur ile aramda herhangi bir husumet oluşmamıştır. Benim hakkımda niçin bu şekilde iddialarda bulunduğunu bilemiyorum. Ben sınıfta bazı öğrencilere görev verirdim. Ancak görev verdiğim öğrenciler tek kişi olmazdı grup olarak görev verirdim. Ayrıca öğretmen masasının önündeki sırayı boşaltır, görevlendirdiğim öğrencileri buraya oturturdum. Öğretmen masasına bir sebeple gelen öğrenci, masanın sınıfa bakan dış kenarında dururdu. Oturduğum sandalyenin yanına gelmezlerdi. Duvar ve kalorifer kısmına öğrenci almam söz konusu olamaz. İddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim" dedi.

MAĞDUR ÖĞRENCİ DURUŞMADA DİNLENDİ

Pedegog eşliğinde ifadesi alınan mağdur B.N.K. da "Öğretmenim S.K., bana çok iyi davranırdı, iyi bir öğretmendi.Ancak 4. sınıftayken beni bazı görevler nedeniyle masasına çağırıyordu. Bana olan davranışları değişmişti. Farklı şekilde bana bakıyordu. Beni masasına çağırdığında masanın duvar kısmına beni alıyordu" dedi. B.N.K. yaşadığını öne sürdüğü cinsel istismarı anlatarak, "Bir yıl boyunca bu hareketlerine devam etti. Sınıftaki öğrencilere önlerindeki kitabı okumalarını söylüyor, 'Başlarınızı kaldırmayın yoksa sizi döverim!' diyordu. Hatta sözünü dinlemeyen olursa bütün sınıf içerisinde ördek yürüyüşü yapma şekilde ceza veriyordu. Dövüyordu. Bu olayı arkadaşım S. ve M.'ye anlattım. Ancak onlar başka kimseye söylemedi. Daha sonra yeni okuluma başladım. 5. sınıfta ilkokul da arkadaşım olan A.'ya olayı anlattım. A. 'da sınıftaki birkaç kıza olanları anlatmış. 6. sınıfta Ş. ile bir tartışma yaşadık. Ş., de olayı anlatacağını söyledi. Ben de ağladım. Ş. ve A. rehber öğretmen ile konuştu. Benim böyle bir olay yaşadığımdan dolayı sınıfta uyum problemi yaşadığımı anlatmışlar. Rehber öğretmen de bana sordu, ben de anlattım. Şikayetçiyim"diye konuştu.

TANIK ÖĞRENCİLER DİNLENDİ

Duruşmada, mağdur B.N.K. ile bir dönem aynı sınıfta okuyan 5 kız öğrenci duruşmada "tanık" sıfatıyla dinlendi. 2 öğrenci cinsel istismarı gördüklerini iddia ederken, diğer 3 öğrenci ise cinsel istismara şahit olmadıklarını öğretmenlerinden memnun olduklarını söyledi.

MAĞDURUN ANNESİ: ÖĞRETMENİN EVİNDE TOPLANDIKLARINI DUYDUM

Söz verilen mağdur B.N.K.'nın annesi şikayetçi H.K. ise, "İlk dinlenen tanıklara bir diyeceğim yoktur. Ancak son dinlenen tanıkların şubat ayında öğretmenin evinde toplandıklarını ve ne şekilde ifade verecekleri konusunda konuştuklarını aynı sınıfta öğrenci olan Y.'nin annesinden duydum. Y.'yi annesi bu toplantıya göndermemiş" diye konuştu.

TUTUKLAMAYA YÖNELİK KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ OLUŞMUŞTUR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, "Sanığın savunma tanıkları üzerinde yönlendirme yaptığını düşünüyoruz. Bu nedenle maddi gerçeğin daha iyi ortaya çıkması için tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz Mağdur olayı daha ayrıntılı olarak anlatmıştır. Sanığa iftira atması için herhangi bir neden yoktur. Kuvvetli suç şüphesi vardır. Bu nedenle tutuklamaya yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşmuştur" şeklinde konuştu. Cumhuriyet Savcısı Sinan Coşar, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunun nazara alınarak sanığın tutuklanmasını talep etti.

"MÜVEKKİLİM HAKKINDA GÖREVE DÖNME KARARI ÇIKMIŞTIR"

Sanık S.K.'nın avukatı da "Biz savunma tanıklarını etkilemedik. Bu şekildeki iddiaları kabul etmiyoruz. Tüm sınıftaki öğrencilerin dinlenmesini talep ediyoruz. İdari soruşturma sonucunda müvekkilim hakkında göreve dönme kararı çıkmıştır. Suç şüphesi yeteri kadar görülmemiştir. Müvekkilim yargılamayı etkilemeye çalışmamaktadır. Veliler kendileri 'Öğretmenimize destek olmak istiyoruz' diyerek başvurmaktadır. Hatta birçok talebi de sanık geri çevirmektedir. Müvekkilimin suçu işlediğine dair dosyada yeterli delil bulunmadığından tutuklama talebini kabul etmiyoruz.Tutuksuz yargılamaya devam olunmasını talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME SANIĞIN TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti,  sanığın üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesini gösteren mağdur ve tanık beyanları, delilleri karartma şüphesinin bulunması ve adli kontol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirterek sanık S.K.'nın tutuklanmasına karar verdi. Mağdur B.N.K. ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti tanık dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,  S.K.'nın "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 15 yıldan 40 yıla kadar hapsi talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title