Haberler

Cinsel İstismar Tasarısına Bekir Bozdağ'dan Açıklama

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ, komisyona çekilen cinsel istismar önergesiyle ilgili olarak "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır." dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ın cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifini komisyona geri çektiklerini açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bozdağ'dan da bir açıklama geldi. Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bozdağ, "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak." dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bundan sonra izlenecek yol haritası için çok önemli bir açıklama yaptı.

"DÜZENLEME TASARI METNİNDEN ÇIKARILACAK"

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

1)Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek.

2) Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak.

3) Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Binali Yıldırım Bekir Bozdağ Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title