Haberler

Misafirliğe Gittiği Evde, 13 Yaşındaki Kızı Taciz Eden Sanığa 10 Yıl Hapis

Güncelleme:

Bursa'da misafirliğe gittiği evde 13 yaşındaki kız çocuğunun boğazını sıkarak cinsel istismarda bulunan 18 yaşındaki genç, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 10 yıla indirildi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde evlerine misafirliğe gelen13 yaşındaki D.A. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tuklu yargılanan 18 yaşındaki Burak T., 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 10 yıla indirildi. D.A.'nın annesi G.A., iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterdi.

MİSAFİRLİĞE GİTTİĞİ EVDE 13 YAŞINDAKİ KIZA DEHŞETİ YAŞATTI

Geçen Nisan ayında meydana gelen olayda, Burak T., ziyarete gittiği akrabasının kızı D.A.'ya, gece odasına girip boğazını sıkarak cinsel istismara kalkıştı. D.A.'nın çığlıklarına uyanan anne G.A., kızını son anda kurtardı. Ailenin polise şikayetiyle gözaltına alınan Burak T., mahkemece tutuklandı. Bursa 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Burak T., son kez hakim önüne çıktı. D.A.'nın gelmediği duruşmada annesi G.A., Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

SANIK AVUKATI: EYLEM SARKINTILIK BOYUTUNDADIR

Sanık avukatı Murat Taşdelen, "Müvekkilim olayı nasıl gerçekleştirdiğine ilişkin savunmasını yapmıştır. Mağdurun babası ile annesinin evdeyken, böyle bir eylemi yapması söz konusu olamaz. En fazla sarkıntılık boyutunda dikate alınmalıdır" dedi. Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Burak T., avukatının savunmasına katıldığını söyleyerek tahliyesini talep etti.

İYİ HALDEN 10 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, Burak T.'ye, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan önce 12 yıl hapis cezası verdi. Ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak 10 yıla düşürüldü. 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise sanığa ceza verilmedi.

ANNE: BU SUÇUN İYİ HALİ Mİ OLUR

Duruşmanın ardından açıklama yapan anne G.A., Burak'ın, dayısının oğlu olduğunu ve evlerinde misafir ettiklerini söyleyerek, "Gece kızımın sesini duydum. Odasına girdiğimde çıplak halde bulunan Burak, elleriyle kızımın boğazını sıkıyordu. Kızımın üzerinden zor kaldırdım. Yarım dakika ile kızımı kurtardım. Kızım olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadı. Sanığa verilen ceza az. İyi hal indirimi yapılmasını da anlamadım. Bu suçun iyi hali mi olur?" diye konuştu.

SAADET ÖĞRETMEN DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adliye önünde açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Bursa Koordanitörü Ceylan Altay da çocuk istismarı olaylarına karşı tüm kurumların mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Altay, "Çocuk bedenine uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele etmemiz gerekmektedir. Mücadelemize ve çocuklarımız için güzel ve yaşanılabilir bir gelecek kurabileceğimize olan inancımız sonsuzdur. Bu inanç doğrultusunda başarana kadar devam edeceğimizden kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

cem:

iyi yal ne ya bu hakimleri cidden tedavi etmek lazım kendi kızlarını taciz etse birisi iyi hal uygular mı acaba

9
0
yanıtYanıtla
EMEKLI GAZI:

HAKIMLERIMIZ NEYE GÖRE IYI HAL INDIRIMI UYGULUYOR HEP MERAK ETMISIMDIR SUCLUNUN KILIK KIYAFETINEMI DURUSMA SIRASINDA BÖYNUNU BÜKÜP MASUM MELÜL BAKMASINAMI ÖGLE YA SUC ORTADAYKEN HAYATINDA ILK DEFA KARSIDAN GÖRDÜGÜN KISIYE NEYE DAYANARAK IYI VEYA KÖTÜ KAREKTERLI OLDUGU KARARI VERILIR CAGDAS MODERN ÜLKELERDE BÖYLE BIR UYGULAMA VARMI

6
0
yanıtYanıtla
Yazık:

Anne haklı bu durumun iyi hali mi olur. Savunmasını yapan avukat Geniş diye bizlerde geniş olamayız. Ceza arttırılmalı ya da hadım edilip devlete faydalı işlerde karın tokluğuna çalıştırılmalı.

6
0
yanıtYanıtla
SİVAS:

İYİ HAL NE DEMEK SAÇMALIK VERECEN CEZAYI

1
0
yanıtYanıtla
isim:

eve misafirlik ne demek hiç anlamam ne çok seviyorsunuz milletin evine gitmeyi ailecek. hiç tarzım değil görüşmek istersem dışarda görüşürüm.

0
0
yanıtYanıtla
VATAN:

GETiRMEYİN İDAMI GETİRMEYİN BİRDE SAPIĞA İYİ HAL İNDİRİMİ YAPIN BUNU DUYAN SAPIKLAR COŞSUN ETRAFTA SAYENİZDE TECAVÜZ OLAYLARI ARTSIN HAYVAN HAKLARI YASASI NEZAMAN GELECEK DİYEN BÜYÜKLERİMİZ İDAM YASASI NEZAMAN GELECEK DE DESİN BATIDAN KORKUP İDAMI GETİRMEYENLER BİRNESLİN. GELECEĞİNİ YOK EDİYORLAR PİSKOLOJİSİ BOZUK BİR GENÇLİK BU VATANA NE VEREBİLİRKİ BATININ UŞAĞI OLMAKTAN NEZAMAN VAZGEÇİP KENDİ YOLUMUZU KENDİMİZ BELİRLİCEZ HÜRBİR KARAR. VEREMEZSEK İŞTE BİZİ BÖYLE BİTİRİRLERYAZIKLAROLSUN

0
0
yanıtYanıtla
HAİKM:

Boğazını sıkarken mi iyi hal göstermiş=? Bu ülkenin ADALET sistemi artık revize edilmeli. Hakimler karar verir iken vatandaş ADALET hissini kalplerinde duyuyor mu diye düşünsünler. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşandığı hissi artıyor git gide. Hakimlerin mi kanunların mı eksikliğidir bu?

0
0
yanıtYanıtla
Adam:

Gençliğinin en güzel dönemi gitti. Hapishanede kim bilir neler yapacaklar ona. Ayrıca 28 yaşında toplumdan dışlanmış bir çocuk tecavüzcüsü olarak ömrünün sonuna kadar acı çekecek. Ne evlenebilir ne de adam akıllı iş bulabilir. Normal bir insan için bir ömrün bitmesi demektir bu. Ama böyle kekolar için hiçbir şey ifade etmez. Zaten hayatım kaydı diye tam suça dönecek. Böyle insanlar topluma kazandırılamaz. Yaşamaları insanlık suçudur

0
0
yanıtYanıtla
Melike:

Hangi iyi hal. Bu iyi hal durumu da nasıl bişey ben AnlAdım. Sapığın tecavüzün iyi halimi olur.hiç mi vicdan Yok bunu uyguluyanlarda.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title