Haberler

Cinnet Getiren Kadın Polisi Seferber Etti

Güncelleme:

Şanlıurfa'da, psikolojik sorunları yüzünden öğretmenlikten malulen emekli olan Ayşegül Aktaş, 24 yaşındaki oğlu Ercan Aktaş'ın tedavi için kendisini hastaneye götürmek istemesi üzerine, cinnet getirdi

Şanlıurfa'da, psikolojik sorunları yüzünden öğretmenlikten malulen emekli olan 50 yaşındaki Ayşegül Aktaş, 24 yaşındaki oğlu Ercan Aktaş'ın tedavi için kendisini hastaneye götürmek istemesi üzerine, cinnet getirdi.

Kapıyı kilitleyip, ekmek bıçağı ile oğlunu rehin alan Ayşegül Aktaş'ın ikna edilmesi için güvenlik güçleri seferber oldu. 2 saat süren çabaya rağmen ikna edilemeyen kadın, polislerin çekiç ve demir çubuklarla zorlayarak kapıya açmasının ardından güçlükle bindirildiği ambulansla tedavi için hastaneye götürüldü.

Olay, saat 14. 00 sıralarında Ahmet Erseven Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın giriş katında oturan ve psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen 50 yaşındaki Ayşegül Aktaş, birlikte yaşadığı oğlunun kendisini hastaneye götürmek istemesine sinirlenip cinnet getirdi. Mutfaktan bir ekmek bıçağı alıp kapıyı kilitleyen Aktaş, hastaneye gitmek istemediğini söyleyip oğlunu rehin aldı.

Ayşegül Aktaş daha sonra dışarı çıkmak isteyen oğluna da izin vermeyerek, bağırmaya başladı. Daha önce de benzer olayların yaşandığı evden yükselen sesleri duyan komşuları durumu telefonla polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis, kilitli kapının ardındaki kadını konuşarak ikna etmeye çalıştı.

Kadın tüm ısrarlara rağmen kapıyı açmazken, pencereden bakan oğlu ise annesinin kendisine zarar vermesinden korktuğunu söyleyip polislerden yardım istedi. Uzun süren ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine polis, çilingir arayışına girdi. Ancak çilingirin de bulunamaması üzerine polis, tekmeleyerek ve iteleyerek başarılı olamadığı kapıyı açmak için Aktaş ailesinin komşularından çekiç ve demir çubuk istedi.

Polisler, etraftan bulunan çekiç ve demir çubuklar ile kapıyı zorlayarak açmayı başardı. Kapıyı iterek polislerin içeri girmesini engelleyen kadın, güçlükle dışarı çıkarıldı.

İki polis memurunun zorla ambulansa götürmek istediği Ayşegül Aktaş, "Lütfen, rica ediyorum bırakın beni. Hem kapımı kırdınız, hem beni götürüyorsunuz. Evde paralarım, altınlarım var" diyerek hastaneye gitmek istemediğini söyledi. Polisler güçlükle evden çıkarılan kadını, yine uzun süren uğraşların ardından ambulansa bindirdi.

Ambulansa bindirilen Ayşegül Akta, daha sonra oğlu Ercan Aktaş'ın da yanına gelmesinin ardından tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polisin 2 saat süren kapı açma seferberliğini meraklı gözlerle izleyen mahalle sakinleri ise, psikolojik sorunlar yaşayan Ayşegül Aktaş'ın tedavi olmasını istediklerini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title