Haberler

Çinli baba, 500 bin kilometreden fazla yol yaparak aradığı oğluna 24 yıl sonra kavuştu

Güncelleme:

Çin'de Guo Gangtang isimli bir baba, 24 yıl önce kaçırılan ve 500 bin kilometreden fazla yol yaparak aradığı oğluna kavuştu.

Çin'de Guo Gangtang isimli bir baba, 24 yıl önce kaçırılan oğlunu bulmak için motosikletle 500 bin kilometreden fazla yol yapmasının ardından oğluna kavuştu. Gangtang'ın oğlu, Shandong eyaletindeki evlerinin önünde 2 yaşındayken insan tacirleri tarafından kaçırılmış, oğlunun ortadan kaybolması 2015 yılında Hong Konglu yıldız Andy Lau'nun oynadığı bir filme konu olmuştu.

Gangtang ve eşi geçtiğimiz pazar günü Shandong'daki Liaocheng'de oğulları ile tekrardan bir araya geldi. Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, yapılan DNA testinin ardından Gangtang'ın oğlunun kimliğini tespit etti. Çocuğu kaçırdığından şüphelenilen 2 kişi ise gözaltına alındı.

Gangtang gazetecilere verdiği demeçte, "Artık çocuğum bulunduğuna göre, bundan sonra her şey beni mutlu edebilir" dedi.

20 EYALETTE OĞLUNU ARADI

Gangtang, oğlunun kaçırılmasının ardından gelen ihbarların peşine düşmesi sonucu bugüne kadar motosikleti ile 20'den fazla eyalette oğlunun izini aradı. Üzerinde oğlunun resminin olduğu pankartlar taşıyarak, tüm birikimini oğlunu bulmaya harcayan Gangtang, köprülerin altında yattığını ve parası bitince ise dilencilik yaptığını ifade etti.

Gangtang'in oğlunun evinin dışında tek başına oynadığı sırada soyadı Tang olduğu bilinen kadın bir şüpheli tarafından 1997 yılında kaçırıldığı ve kadın şüphelinin çocuğu Hu adlı ortağı ile komşu Henan eyaletine götürerek sattığı aktarıldı.

Öte yandan Çin'de her yıl 20 bin çocuğun kaçırıldığı tahmin ediliyor. Kaçırılan çocukların birçoğunun hem yurt içinde hem de yurt dışında evlat edinilmek üzere satıldığı düşünülüyor. Çocuk kaçakçılığı, Çin'de on binlerce çözülmemiş vakayla birlikte muazzam bir sosyal sorun haline geldi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Çin Halk Cumhuriyeti Shandong Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title