Haberler

Cindoruk: 'Birleşik Merkez Partisi Kuracağız'

Dp Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Birleşik Merkez Partisi Kurmaya Çalışacaklarını Söyledi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, birleşik merkez partisi kurmaya çalışacaklarını söyledi.

Cindoruk, genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, ''Bu kongre bence kırat kazanmıştır. Yoksa bu kongreyi benim kazanmam, kaybetmem söz konusu değildir''dedi.

Kıratı bütün birikimlerin üstüne koyarak ileri taşıyacaklarını ifade eden Cindoruk, ''Türkiye'de barış partisi haline geleceğiz''diye konuştu.

Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu kongre sürecinde partiye, şahsıma, sayın Demirel'e yöneltilmiş haksız ithamların hiç birine cevap vermedim. Bir tek polemiğe girmedim. Hatta savunmaya geçmedim. Benim geçmiş siyasi hayatım açıkça kurşun geçmez bir yelektir. Bunu kimse denemesin. Bunca yıl çeşitli partilerde çeşitli görevlerde bulunmuş bir siyaset adamına yaşıyla ilgili itirazlar varken, kongre tarafından bu partinin genel başkanı seçilmesini, geleneklere, töreye bağlı kırat siyasetinin bir başarısı sayıyorum. Şimdi yeni bir başlangıç var. Çeşitli siyasi partilerin, ümitsiz kalmış bütün çevrelerin bütün siyasi kimlik ve kişilikleri birleştirmeye çalışacağız. Birleşik merkez partisi kurmaya çalışacağız.

Biz yeni bir siyasete eski politikacıyla başlıyoruz. Benim deneyimlerim, hüsranlarım, başarılarım, siyaseten aldığım dersler var. Onların hepsini yeni siyaset hayatımızda DP'ye taşıyacağız. Türkiye'nin kalkınması için el birliği yapacağız. Bir tek arkadaşım yerinden oynatılmayacaktır. Partiyi ihraç değil ithal partisi haline getireceğiz. Biz ihracatçı değil ithalatçı olacağız. İktidar partisinin kendi ölçeklerine çekilmesinde yardımcı olacağız. Küçük görünen partide büyük kongre yaptınız. Allah sizden razı olsun.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title