Haberler

Cinayet Romanından Esinlenerek İşlenen Cinayetin Davasında Sanıklara Ceza Yağdı

Güncelleme:

Antalya'da pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedi kuyuda iki kez yakılan Hulusi Gelişken'i (25) cinayet romanı 'Ölümün Nefesi'nde anlatıldığı gibi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanığa ceza yağdı.

Antalya'da pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedi kuyuda iki kez yakılan Hulusi Gelişken'i (25) cinayet romanı 'Ölümün Nefesi'nde anlatıldığı gibi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanığa ceza yağdı.

İLK DURUŞMADA YAZAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Antalya'nın Kepez ilçesinde 23 Haziran 2016'da ormanlık alanda başından vurulduktan sonra yakıldığı belirlenen bir erkeğe ait ceset bulundu. Yapılan incelemede cesedin, Hulusi Gelişken'e ait olduğu belirlendi. Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma sonucu İbrahim Caner, Mahsum Kartal ve Murat Canşi tutuklandı. Cinayetin, Canşi'nin yazdığı 'Ölümün Nefesi' adlı romandan esinlenilerek işlendiği iddia edildi. Murat Canşi, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar İbrahim Caner, Mahsum Kartal, 'Ölümün Nefesi' adlı romanın yazarı tutuksuz sanık Murat Canşi, öldürülen Gelişken ile sanık yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Savcı Cem Sağdıç, sanık Caner ve Kartal'ın 'kasten nitelikli öldürme' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı ayrıca sanıklardan Caner ve Kartal'ın 'nitelikli yağma' ve 'banka ve kredi kartını kötüye kullanma' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmalarını, tutuksuz sanık Murat Canşi'nin ise 'banka ve kredi kartını kötüye kullanma' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Son sözleri sorulan sanıklardan İbrahim Caner, kimseyi öldürmediğini, kendisine iftira atıldığını söyledi. Mahsum Kartal ise İbrahim Caner'in önceleri kendisini suça ortak edilmekle tehdit ettiğini, bu nedenle gerçeği söylemediğini belirterek, yanlış arkadaş kurbanı olduğunu ifade etti. Murat Canşi ise suçsuz olduğunu belirterek, beraatını istedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

İbrahim Caner'e 'tasarlayarak insan öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme heyeti, Caner'e ayrıca banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlamaktan 5 yıl ceza verdi. Mahkeme ilaveten de nitelikli yağma suçundan İbrahim Caner'i 12 yıl hapse mahkum etti.

Mahkeme, Mahsum Kartal'a ise tasarlayarak insan öldürmekten ömür boyu hapis cezası verdi. Kartal ayrıca, banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlamaktan 4 yıl 2 ay, nitelikli yağma suçundan da 10 yıl hapis cezası aldı.

YAZARA 4 YIL CEZA

Murat Canşi ise banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlamaktan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Antalya Kartal Kepez 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

HAMİDO.:

tek çözüm idam idam idam. masum insanların kanı yerde kalmasın.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title