Haberler

Çınarcık'ta 10 Bin Yabani Kestane Ağacı Ekonomiye Kazandırılıyor

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne Bağlı Esenköy Beldesi'nde 10 Bin Yabani Kestane Ağacının Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılmasını Hedefleyen Proje Başladı.

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Esenköy Beldesi'nde 10 bin yabani kestane ağacının aşılanarak ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen proje başladı.

Aşısız oldukları için ekonomik değer taşımayan kestane ağaçları Çınarcık Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile aşılanarak ekonomiye kazandırılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta çiftçilerle bir toplantı düzenleyen ve bilgiler veren Çınarcık Tarım İlçe Müdürü İrfan Sakinci, projenin üreticiye ciddi girdi sağlayacağını söylemişti. Proje kapsamında çalışmalara başlandı. Esenköy beldesinde projeye dahil olan 44 üreticiye 5'er kilo aşı macunu ve aşılama sonrasında sargı olarak kullanılan bant dağıtıldı.

500 ayrı nokta belirlediklerini dile getiren Çınarcık Tarım İlçe Müdürü İrfan Sakinci, "İlçede pilot olarak Esenköy beldemizi belirledik. Burada 500 ayrı alanda toplam 10 bin yabani kestane ağacına aşılama yapacağız. Böylece tabiatta atıl bekleyen bu ağaçlara ekonomik değer kazandırılmış olacak. Projenin istenilen başarıyı yakalamasından sonra uygulamayı ilçedeki diğer belde ve köylerde de uygulamaya sokacağız" dedi.

Tarım Müdürlüğü tarafından kendilerine dağıtılan ücretsiz aşı macunu ve sargı bandını alan çiftçiler ise çalışmalara hemen başlayacaklarını dile getirdiler.

(HÖ-MŞ)

13.03.2007 12:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title