Haberler

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" - Tekirdağ

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Uğurluel, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğünce, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Benim Tarihim Mukaddes Emanetler" söyleşisine katıldı.

Topkapı Sarayı, Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisi, has odalar ve mukaddes emanetler gibi konulara değinen Uğurluel, gelişen teknolojiyle birlikte Osmanlı'nın gençliğe yanlış aktarıldığını söyledi.

Ecdadı iyi tanımak gerektiğine işaret eden Uğurluel, "Osmanlı'nın şanlı tarihi, gençlerimize çok yanlış anlatıyor. Yapılan filmler, yazılan senaryolar yanlış. Bu durum bizimi içimizi acıtıyor, ecdadımızın kemikleri sızlıyor." ifadelerini kullandı.

Osmanlı'dan kalan eserlerin her aşamasında manevi bir anlam yüklü olduğunu aktaran Uğurluel, "Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisi, inşa edilen eserlerde yaşatılmıştır. Günümüzde bunlara farklı anlamlar yüklenerek, ecdadımız farklı anlatılmaya çalışılmıştır. Bunlar manipülasyondur, bunların aslı astarı yoktur. Yapılan filmler, yazılan senaryolar, hayal ürünüdür. Onun için tarihimizi iyi anlamalı, iyi anlatmalı ve aktarmalıyız. Gençliği yanlış bilgilendirmemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Uğurluel, daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Talha Uğurluel Yurtlar Kurumu Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title