Haberler

Çınar Ağacı Hem Ağlattı Hem Güldürdü

Güçlü Oyuncu Kadrosuyla Merakla Beklenen ÇINAR AĞACI'nı Gala Seyircisi Ayakta Alkışladı

Senaryosunu Handan İpekçi'nin yazdığı sevgiyi, hüznü, yalnızlığı, aşkı, kızgınlıkları, affedişleri anlatan BKM Film yapımı ÇINAR AĞACI filminin galası, sanat dünyasının ünlü isimlerini biraraya getirdi. ÇINAR AĞACI filmi, Filli Boya Ana Sponsorluğunda 18 Mart Cuma günü, 220 kopya ile seyirciyle buluşacak.

1500'ü aşkın davetliyi ağırlayan filmin galasında kırmızı halı seramonisi, Yılmaz Erdoğan – Belçim Bilgin Erdoğan, Demet Akbağ – Zafer Çika, Ebru Şallı – Harut Tan, Yalın, Yaşar, Ali Kocatepe, Tarık Ünlüoğlu, Hakan Algül, Burcu Kara, Sinemis Candemir, Ruhi Sarı, Yeşim Ceren Bozoğlu, Süleyman Turan, Ayda Aksel, Naz Elmas, Bican Günalan, Caner Alkaya, Murat Evgin, Gürgen Öz, Nuri Gökaşan, Feraye Tanyolaç, Neşe Sayles, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Ayça Erduran, Buşra Pekin gibi isimleri biraraya getirdi.

Filmin oyuncuları da Jülide Kural ve Settar Tanrıöğen dışında tam kadro kırmızı halıdaydı... Settar Tanrıöğen yurtdışında bir festivalde olduğundan, Jülide Kural ile sabah saatlerinde rahatsızlanan bir yakını nedeniyle galada yer alamadılar.

Nurgül Yeşilçay galaya Ezra&Tuğba Çetin imzalı kırmızı bir elbiseyle katılırken, Ebru Özkan ise Özgür Mansur'un bir elbisesini giydi.

Zaman zaman gözyaşları ile izlenen film, kimi sahnelerinde de seyirciyi çok güldürdü. Finalde ayakta alkışlanan Çınar Ağacı, herkese anne sevgisini hatırlattı.

Yılmaz Erdoğan, filmi izlerken gözyaşlarını tutamadığını, çok etkilendiğini söylerken, oyunculukları da çok beğendiğini belirtti. Demet Akbağ da filmi hem gülerek hem ağlayarak izlediğini, anneliği, aileyi çok naif bir dille anlattığını söyledi. Akbağ finalde, Celile Toyon'u ellerini öperek tebrik etti.

Burcu Kara "Film oldukça duygusaldı.gözyaşlarımı tutamadım. Beni çok etkiledi." Derken, Ebru Şallı "Filmi izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım. Anneliğin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha hatırladım. Bana anne olduğumu hatırlattı." Dedi. Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak ise "Aile değerlerinin, kavramlarının değişmeye başladığı son zamanlarda, film seyirciye bu duygunun ne kadar değerli olduğunu tekrar hissettirecek. Oldukça duygusal bir film olmuş. İzlerken annemi çok özlediğimi hissettim. Eve dönerken annemi arayıp, onu çok sevdiğimi söyleyeceğim. Filmin konusunu, işleyişini, oyunculuklarını çok beğendim." Yorumunu yaptı.

GALANIN MASKOTU DENİZ DEHA OLDU

Filmin küçük oyuncusu Deniz Deha Lostar, galanın da filmin de yıldızıydı. Gece boyunca yerinde duramayan Dehiz Deha da filmi çok beğendiğini söyledi.

ADVİYE HANIM ve BARIŞ'IN İMRENDİREN ARKADAŞLIĞI

Tiyatro sanatçısı Celile Toyon'un 30 yıl sonra ilk kez kamera karşısına geçtiği Çınar Ağacı'nda usta oyuncuya torunu Barış rolünde 5,5 yaşındaki Deniz Deha Lostar eşlik ediyor. Emekli öğretmen Adviye Hanım'ın çocukları rollerinde ise Nurgül Yeşilçay (Sonay), Suzan Aksoy ( Feriha) , Hüseyin Avni Danyal (Uğur) ve Ragıp Savaş ( Murat) yer alıyor.

Settar Tanrıöğen, Jülide Kural, Ebru Özkan, Nejat İşler ve Erol Keskin gibi oyuncular da aile ağacının diğer yapraklarını oluşturuyor.

Filmin Konusu:

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan "Çınar Ağacı"!

Emekli öğretmen Adviye Hanım'ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış'ın hayatındaki en anlamlı şey "anneannesi"dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak "Çınar Ağacı" buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title