Haberler

Çin Türkiye'ye Geliyor

Türkiye'de "2012 Çin Kültür Yılı"nın gala gecesi düzenlendi.

"2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" projesinin açılışı nedeni ile düzenlenen "İpek Yolu'ndan Yeni Mesaj" gala gecesi, Ankara'nın ardından bu akşam da TİM Show Center'da İstanbul'lu sanatseverlerle buluştu. Dansçılar, jonglörler, müzisyenelerden oluşan Çinli gösteri ustalarının izleyicilere rengarenk bir şölen yaşattığı "İpek Yolu'ndan Yeni Mesaj" temalı gala gecesi, yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerinde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Huawei'nin katkıları ile gerçekleşti.

70'DEN FAZLA ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlık, belediye, yüksekokul ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinliklerinin iki ülkeyi birbirine daha çok yakınlaştırması bekleniyor.

Bu etkinliklerin, Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen ve Çin kültürünü tanıtan en kapsamlı, en uzun süreli, en yoğun program ve farklı konulara sahip, en üst düzeyli etkinlik olma özelliğini de taşıyor.

Çin Kültür Yılı boyunca edebiyat, sanat, kültürel miras, radyo ve sinema, eğitim, akrobasi, kukla sanatı gibi alanlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Trabzon ve gelen taleplere göre çevre illerde 70'den fazla etkinlik düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title