Haberler

Çin Önümüzdeki 5 Yılda 8 Trilyonluk İthalat Yapacak"

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "Çin Uluslararası İthalat Fuarı" açılışında Çin'in önümüzdeki 5 yılda 8 trilyon dolarlık ithalat yapacağını bir kez daha vurguladığını belirtti.

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "Çin Uluslararası İthalat Fuarı" açılışında Çin'in önümüzdeki 5 yılda 8 trilyon dolarlık ithalat yapacağını bir kez daha vurguladığını belirtti.

Ortak Gelecek İçin Hilal ve Ejder İşbirliğinde "Yeni Dönem, Ortak Gelecek" temasıyla 5-10 Kasım 2018 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen "Çin Uluslararası İthalat Fuarı" kapsamında toplam ciroları yaklaşık 1 trilyon ABD Doları olan 35 Çinli şirketin temsilcileri, DEİK organizasyonuyla Şangay'da T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ile bir araya geldi.

Batur, iki ülke arasında dengesiz ticaret hacminin, adil bir şekilde dengeli olarak artmasına ek olarak asıl amacın 2017 yılında 124 milyar dolar yatırım yapan Çin'den Türkiye'ye daha fazla yatırım çekmek olması gerektiğini söyledi.

AB ile Gümrük Birliği anlaşması olan Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi üzerindeki konumu ile Çin şirketleri için en uygun yatırım ortamını sunduğunu ifade eden Batur, bugüne kadar Türkiye'ye 920 milyon dolar yatırım yapan Çin'in toplam dış yatırımından yüzde10'dan fazla pay almayı hedeflediklerini belirtti.

Toplantı sonrasında değerlendirme yapan DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı,1'inci Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın önemine işaret ederek, "Bu fuarı uzun süredir heyecanla bekliyoruz. Fuara, 130 ülkeden 3 binden fazla firmanın katılımı var. 12 ülke stratejik önemli ülke seçilmiş durumda; Endonezya, Vietnam, Pakistan, Güney Afrika, Mısır, Rusya, İngiltere, Macaristan, Almanya, Kanada, Brezilya ve Meksika. Dünyanın en büyük 500 firmasının 200 tanesinin de standı var" dedi.

DEİK Genel Sekreteri Caner Çolak değerlendirmesinde şöyle konuştu:

"Uluslararası İthalat Fuarı'nı, ülkemizin Çin'le arasındaki dış ticaret açığını dengelemek adına çok büyük bir fırsat olarak görüyor ve önemsiyoruz. Çin ve Türkiye tarihte iki eski komşu, farklılıklarındaki benzerliklerle beslenen iki ülkenin vatandaşları olarak bu fuarı, ilişkimizi bir küresel ortaklığa dönüştürmek için fırsat olarak görüyoruz.

"Çin 2017'de 23.3 milyar ABD doları ile Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı ülke oldu ve böylece Çin, Türkiye'nin Uzakdoğu'daki en büyük ticaret ortağı haline geldi.

"DEİK olarak bu ve benzeri toplantılar vesilesiyle ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi canlı ve sürdürülebilir kıldığımıza inanıyorum. Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonuyla fuarda düzenlediğimiz bu toplantı kapsamında iki ülkenin iş insanları; ülkelerimiz arasında yerel para birimiyle ticaret ve yatırım yapılması, Büyükelçiliğimizin yoğun çalışmaları sayesinde daha yoğun turizm faaliyetleri ve tüm coğrafya için çok büyük fırsatlar barındıran Tek Kuşak Tek Yol Projesi'nde birlikte çalışma imkanlarını değerlendirme fırsatı buldular." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title