Haberler

Çin, Mozzarella Peynirini Yasakladı

Çin, İtalya'nın, Aşırı Miktarda Dioxin Taşıyan Mozzarella Peynirlerini Toplama Kararının Ardından, Mozzarella Peynirinin Satışını Yasakladı.

ÇİN, İtalya’nın, aşırı miktarda dioxin taşıyan mozzarella peynirlerini toplama kararının ardından, Mozzarella peynirinin satışını yasakladı.

Çin Hükümeti, Mozzarella peynirlerinin piyasadan toplatılmasını da istedi. İtalya’da 25 firma tarafından üretilen Mozzarella peynir örneklerinde, uzun vadede kansere sebep olan kabul edilebilir değerler üzerinde dioxin maddesine rastlanması nedeniyle bu peynirleri toplama kararı almıştı. İtalya, bundan böyle, daha çok pizza ve salatalarda kullanılan mozzarella peyniri üretim yerlerinin de sürekli denetim altında bulundurulacağı taahhüdünde bulundu. Yüksek düzeydeki dioxinler, toksik özellikte, kanser, sinir ve bağışıklık sistemi bozuklukları, karaciğer hasarları ve kısırlığa neden olan kimyasallar olarak biliniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title