Haberler

Çin, İzmir'e Hayran

Yaklaşık 1.3 milyarlık nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'in önemli ve en ciddi ekonomi dergilerinden China's Foreign Trade (Çin'in Dış Ticareti) Dergisi, Aralık ayı sayısında İzmir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na geniş yer verdi.

Kasım ayı içinde, yatırım yapılabilecek en iyi 70 kentten biri seçilen İzmir'in ödülünü almak üzere Çin'e giden Başkan Kocaoğlu, bu ülkede "1. Çinli ve Yabancı Çok Uluslu Şirketler Uluslararası CEO'ları Yuvarlak Masa Toplantısı'nda İzmir'i ve kentin yatırım imkanlarını anlatmış, ardından da basın toplantısı gerçekleştirerek İzmir'i tanıtma fırsatı bulmuştu.

Çin'de Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkanı Wan Jifei ve Çin Halk Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Cheng Siwei ile görüşen Başkan Kocaoğlu, biri basına yönelik olmak üzere, Çinli ve Yabancı Çokuluslu Şirketler Uluslararası CEO'ları Yuvarlak Masa Toplantısı'nda iki ayrı konuşma birden yaparak İzmir'in küresel ölçekte bir metropol olmak için gerekli potansiyele fazlasıyla sahip olduğunu söylemişti. Yatırım ortamlarının olgunlaştırılması ve cazip hale getirilmesi başlıklı foruma da katılan

Kocaoğlu, orada Bern Belediye Başkanı Alexandre Tchoppat, Çin Sanayi ve Ticaret Birliği Başkanı Sun Xıao, Çin Hava Yolları Genel Müdürü Wu Guangquan ve Fransız Veloia Grup Gobal Başkan Yardımcısı Jorge Mora ile birlikte konuşmacı olarak 15 dakika süreyle İzmir'i, yatırım fırsatlarını ve EXPO hedefini anlatmıştı.

Başkan Kocaoğlu'nu derginin kapağına taşıyan "China's Foreign Trade", İzmir'de yapılan yatırımları anlattığı yazısında, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına da geniş yer verdi. Kapak ile birlikte İzmir'e ve Başkan Kocaoğlu'na 4 sayfa ayıran dergi, İzmir'in EXPO 2015 adaylık yarışındaki iddiasına da dikkat çekti.

İzmir'in limanı ve sanayi bölgeleriyle yatırım yapılabilecek önemli kentlerin başında yer aldığına dikkat çekilen yazıda, Başkan Kocaoğlu'nun Çinli girişimcilere yaptığı "İzmir" davetine de yer verildi.

Başkan Kocaoğlu, Kasım ayındaki ödül töreninin ardından Aralık ayında bu ülkeyi bir kez daha ziyaret ederek, 2010 EXPO'sunun yapılacağı Şanghay kentinde ve İzmir'in kardeş kenti Tianjin'de çeşitli görüşmelerde bulunmuştu. Şanghay'ın "Daha iyi bir kent, daha iyi bir yaşam" teması ile EXPO düzenleyeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, İzmir'in Körfez kirliliğinden arındırılması projesiyle EXPO 2010 kapsamında açılan proje yarışmasına da katılacaklarını ifade etti. "Körfez'in temizlenmesi projesi, tüm dünyadan

en iyilerle birlikte Şanghay'da değerlendirilecek ve İzmir tanıtılacak" diyen Kocaoğlu, Çin'de EXPO 2010 İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jianzi Huang, Tianjin Belediye Başkanı Dai Xianglong, Tianjin Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Chen Hong Jiang ile iş birliği imkanlarının artırılması konusunda çeşitli görüşmelerde bulunmuştu.

(YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title