Haberler

Çin'in Plastik Atık İthalatı Yasağı, İngiltere Kirliliğini Arttırabilir

– Çin hükümeti Ocak 2018'den itibaren milyonlarca ton plastik atığın ithalatini yasakladı.

– Çin hükümeti Ocak 2018'den itibaren milyonlarca ton plastik atığın ithalatini yasakladı.

Bu durumun İngiltere'deki plastik toplanmasını sona erdirebilir ve çevre kirliliği riskini artırabilir.

Geri dönüşüm şirketleri, Çin'in evsel atıklar için dünyanın en büyük pazarı olarak yaptığı kısıtlamaların İngiltere'nin daha fazla plastik geri dönüşüm çabalarına büyük zorluklar getireceğini söylüyor.

Greenpeace tarafından yapılan gümrük verileri analizine göre İngiliz şirketleri 2012'den bu yana Çin ve Hong Kong'a 2.7 milyon ton plastik atık (İngiltere'nin toplam plastik atık ihracatının üçte ikisi) gönderdi.

İngiltere Çevre Bakanı Thérèse Coffey'e Çin yasağının ülkede yaratabileceği zorlukların üstesinden gelmesi ve İngiltere geri dönüşüm endüstrisini desteklemesi için yapılan baskı büyüyor.

Çevre sekreteri  Michael Gove, "Etkisinin ne olacağını bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, bu henüz yeteri kadar düşünmediğim bir şey" dedi.

Recoup'dan Stuart Foster, 2008 ve 2012'de Çin piyasasının gelecekte kısıtlanabileceğinin belirtileri olduğunu ancak Birleşik Krallık'ta herhangi bir harekette bulunulmadığını söyledi. Yetkili, atık pazarındaki kısıtlamaların Birleşik Krallık'ın kendi altyapısını geliştirmesi ve plastik sektöründe dairesel bir ekonomi yaratması için bir fırsat olabileceğini söyledi.

Ancak Birleşik Krallık'ta dünyadaki en büyük atık pazarının kapanmasının etkileri ile baş etmeye yönelik sağlam bir plan yok ve bu durumun plastik atığın yığılmasına, doluluğa, daha fazla yakılmaya ve daha fazla depolamaya sebep olacağı düşünülüyor.

Foster, "Her ne olursa olsun, malzemelerin kontrolünü elimizde tutmamız gerekiyor, çünkü en büyük endişe plastiklerin çevreye sızmasıyla ilgili"dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Birleşik Krallık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title